illustration d archives du logo de nvidia 20240522174019

Les accions d'Nvidia cauen aquest dimecres a prop d'un 2% a Wall Street després que la companyia informés d'una fallada al xip d'intel·ligència artificial (IA) d'última generació, Blackwell, que ja ha estat solucionat.

  • 139,56$
  • -2,81%

"Vam tenir un error de disseny a Blackwell. Era funcional, però el defecte de disseny va provocar que el rendiment fos baix. Va ser 100% culpa d'Nvidia", ha assenyalat el CEO de la companyia, Jensen Huang, en declaracions recollides per Reuters.

A més, Huang ha qualificat de "notícies falses" les informacions que parlen de tensions entre el fabricant nord-americà i el gegant taiwanès TSMC amb motiu dels retards a les entregues del xip.

"El que va fer TSMC va ser ajudar-nos a recuperar-nos d'aquesta dificultat de rendiment i reprendre la fabricació de Blackwell a un ritme increïble", ha explicat.

El CEO d'Nvidia ha explicat que perquè Blackwell funcionés correctament "es van dissenyar set tipus diferents de xips des de zero i van haver de posar-se en producció alhora".

SUPERORDENADOR D'IA A DINAMARCA

Huang també ha estat present a Dinamarca per presenciar el llançament del superordinador d'intel·ligència artificial (IA) més gran del país, impulsat per Nvidia, l'objectiu del qual és "aconseguir avenços en computació quàntica, energia neta, biotecnologia i altres àrees que serveixen a la societat danesa i al món".

El dispositiu s'anomena Gefion en honor a una deessa de la mitologia danesa, i compta amb un sistema Nvidia DGX SuperPOD impulsat per l'H100 Tensor Core.

Gefion està operat pel Centre Danès per a la Innovació a IA (DCAI), una empresa establerta amb finançament de la Fundació Novo Nordisk, la fundació benèfica més rica del món, i el Fons d'Exportació i Inversió de Dinamarca. La nova supercomputadora d'IA va ser encesa simbòlicament pel rei Federico X de Dinamarca i Nadia Carlsten, directora executiva del DCAI, en un esdeveniment a Copenhaguen.

"Gefion serà una fàbrica d'intel·ligència. Aquesta és una nova indústria que mai abans no va existir. Es troba al cim de la indústria d'IT. Estem inventant una cosa fonamentalment nova", ha conclòs Huang.

Noticias relacionadas

contador