nvidia propose des concessions a l ue pour le rachat d arm

El fabricant de processadors nord-americà Nvidia va aconseguir aquest dimarts refermar la seva capitalització en 1 bilió de dòlars (926.750.000.000 d'euros) al tancament de la sessió a Wall Street.

  • 122,67$
  • -1,31%

L'auge de la demanda dels seus xips d'intel·ligència artificial (IA) ha portat Nvidia a formar part d'un dels clubs més exclusius de Wall Street, convertint-se en la setena empresa nord-americana que acaba una sessió borsària al territori del bilió de dòlars.

Les accions d'Nvidia van guanyar un 3,9% aquest dimarts i van acabar amb una capitalització borsària d'1,01 bilions de dòlars. Només Apple, Amazon, Alphabet, Tesla, Meta i Microsoft van superar anteriorment el llindar del bilió de dòlars al tancar una jornada borsària. Des de llavors, Tesla i Meta han abandonat el club del bilió de dòlars.

Nvidia es disparava a la borsa a finals del mes passat després de publicar els seus resultats del primer trimestre i superar les previsions del consens. El grup tecnològic està sent un dels millors valors del 2023 en ser considerat un dels principals beneficiats de la intel·ligència artificial (IA). La forta pujada que va registrar llavors va situar la seva capitalització molt a prop del bilió de dòlars al qual ha arribat ara.

Nvidia és el líder del mercat en el desenvolupament de GPU, unitats de processament gràfic, i també desenvolupa productes per a centres de dades i computació d'alt rendiment.

El primer trimestre, el seu benefici per acció (BPA) va arribar als 1,09 dòlars, per sobre dels 92 centaus anticipats pel consens. A més, els seus ingressos van arribar als 7.200 milions de dòlars i van superar el pronòstic de 6.530 milions.

“La indústria informàtica està passant per dues transicions simultànies: computació accelerada i intel·ligència artificial generativa”, explicava aleshores Jensen Huang, fundador i conseller delegat de la companyia.

“Tota la nostra família de productes per a centres de dades (H100, Grace CPU, Grace Hopper Superchip, NVLink, Quantum 400 InfiniBand i BlueField-3 DPU) està en producció. Estem augmentant significativament la nostra oferta per satisfer la creixent demanda”, va dir el directiu.

Noticias relacionadas

contador