ep archivo   novo nordisk gana un 47 mas interanual en los primeros nueve meses del ano hasta los
PER FLEDELIUS - Archivo

Les accions de Novo Nordisk resisteixen amb pujades del 0,8% després d'un estudi publicat per Harvard que assegura que alguns fàrmacs per baixar de pes poden causar una rara malaltia als ulls.

  • 970,00 DKK
  • 0,26%

En concret, el document assegura que la semaglutida, present en alguns medicaments per baixar de pes com Ozempic i Wegovy de Novo Nordisk, podria estar relacionada amb l'aparició d'una malaltia ocular.

Jakob West Christensen, analista de mercat d'eToro, apunta que “tenint en compte que més del 50% de les vendes de Novo Nordisk s'atribueixen a aquests dos medicaments supervendes i amb una prometedora trajectòria de creixement prevista, qualsevol problema significatiu amb els fàrmacs podria suposar una amenaça per als beneficis i les cotitzacions borsàries".

Tot i això, matisa que "la reacció relativament lleu del mercat indica que els inversors no estan gaire preocupats per aquest estudi inicial".

"És important assenyalar que aquest estudi és relativament petit i té una potència estadística limitada. Els resultats no proven que els medicaments causessin les complicacions oculars, que solen associar-se a la diabetis. Per establir adequadament qualsevol connexió, cal fer un estudi molt més ampli", destaca.

De tota manera, recomana als inversors minoristes que tinguin accions de Novo Nordisk "seguir de prop aquesta situació", ja que "qualsevol amenaça significativa per a aquests medicaments de gran èxit constituiria un important revés per a la trajectòria de creixement de Novo Nordisk".

"Amb una elevada valoració de gairebé 40 vegades el preu/beneficis, és evident que el mercat té grans expectatives per al creixement dels beneficis de Novo Nordisk el proper any. Aquest creixement es basa en gran mesura en els seus tractaments GLP-1 per la diabetis i la pèrdua de pes, que actualment es troben sota escrutini. entre un 22% i un 30%”, assegura.

Per la seva banda, els analistes de Deutsche Bank veuen "tant la semaglutida (Ozempic/Wegovy) específicament com la classe GLP-1 en general com una de les classes terapèutiques amb menys risc en la història de la indústria des d'una perspectiva de seguretat".

A la companyia també posen en dubte l'impacte de l'estudi, del qual asseguren que "la qualitat de l'evidència és molt baixa i les barres d'error són molt àmplies".

"Observem que la manca d'identificació prèvia suggereix que això seria un problema relativament estrany (molt més estrany del que les estadístiques d'aquest document impliquen) i el pitjor dels casos probablement seria una nova actualització de la secció d'advertiment de l'etiqueta, cosa que difícilment canviaria les regles del joc", valoren.

Noticias relacionadas

contador