ep archivo   una persona utilizando ozempic a 2 de noviembre de 2023 en madrid espana
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Novo Holdings, l'accionista majoritari de la farmacèutica danesa Novo Nordisk, planeja invertir fins a 7.000 milions de dòlars anuals d'aquí al 2030, gràcies al creixement en la facturació que ha comportat la bona acollida del medicament per a la diabetis Ozempic i del tractament per baixar de pes Wegovy.

  • 782,90 DKK
  • -0,22%

Així ho ha avançat Kasim Kutay, conseller delegat de Novo Holdings i membre de la junta directiva de Novo Nordisk, en una entrevista amb el diari econòmic Financial Times, on ha explicat que els ingressos procedents de la seva participació del 28% a la farmacèutica i altres inversions donarien al fons 5.000 milions de dòlars anuals per invertir durant els propers cinc anys.

"Tenim una cartera d'inversions en creixement constant que genera retorns molt atractius", ha dit Kutay. "Això continuarà creixent, després òbviament tenim el creixement d'Ozempic i Wegovy i molts dividends... Tenim més diners que mai per invertir", ha afegit.

Els analistes esperen que la divisió de diabetis i pèrdua de pes arribi als 100.000 milions de dòlars en valor per al 2030, i es preveu que la demanda d'Ozempic i Wegovy es mantindrà alta malgrat la competència del rival Eli Lilly. "Aquests són medicaments únics en una generació", ha subratllat Kutay.

L'augment de fons per a Novo Holdings es dividirà en parts iguals entre les inversions de capital i les inversions en ciències biològiques. En aquest sentit, Kutay ha comentat que les inversions de Novo Holdings en empreses més grans de ciències biològiques són “molt escalables”. "El que ens veureu fent és començar a fer acords més importants i desplegar més capital", ha emfatitzat el directiu.

Tot això es produeix després que Novo Holdings arribés la setmana passada a un acord per adquirir Catalent, una empresa de fabricació farmacèutica, per 16.500 milions de dòlars, i després vendrà a la farmacèutica danesa tres centres de producció a canvi d'11.000 milions de dòlars.

Per a Kutay, l'acord és "únic" i permetrà a Novo Nordisk expandir la seva capacitat de fabricació dels seus medicaments per a la diabetis i la pèrdua de pes fins al 2026, alhora que proporcionaria a Novo Holdings un actiu de serveis farmacèutics, una àrea a la que té altres inversions.

La farmacèutica danesa va donar a conèixer a finals de gener els resultats empresarials, en què va informar d'un benefici net de 83.683 milions de corones (11.225 milions d'euros) el 2023, xifra que suposa un increment del 50,7% respecte al resultat comptabilitzat un any abans, impulsada per les vendes d'Ozempic i Wegovy.

contador