ep aceite sostenible de carbonell deoleo
DEOLEO - Archivo
0,22€
  • 0,00€
  • 0,46%

Deoleo torna a caure amb molta força en borsa aquest dimecres (ha arribat a perdre més d'un 20%) després de deixar-se durant la passada jornada un altre 25%. La companyia redueix així de manera significativa el ral·li extraordinari de més de 100% que registrava el 2019, tot i que encara avança amb força (+26%) durant aquestes escasses dues setmanes de l'any nou.

Les caigudes de Deoleo es produeixen en vigílies de la junta extraordinària que celebra aquest mateix divendres per avançar en les mesures de cara a evitar la seva fallida i després de conèixer que els minoritaris han decidit impugnar la junta de 2019 en la qual es va reduir capital en 137 milions.

Aquest grup de minoritaris considera que es va vulnerar el seu dret d'informació i que les mesures adoptades per resoldre la seva crisi impliquen un "sacrifici desproporcionat".

Durant la reunió amb accionistes de finals d'aquesta setmana, es busca l'aprovació per reduir el seu capital a zero per compensar les pèrdues i seguir avançant en el seu objectiu d'evitar la fallida. Segons publica El Economista aquest dimecres, els actuals accionistes de la companyia perdran tota la seva inversió actual. A més, els accionistes es queden en una situació complicada perquè la companyia ha acordat imitar el model de Pescanova i traspassar tots els seus actius a una nou empresa.

contador