ep foto de archivo de solaria
SOLARIA

El fons sobirà de Noruega, Norges Bank, ha superat el 5% al capital de Solaria, però gran part d'aquest percentatge, més del 4%, el manté en préstec a especuladors baixistes.

  • 11,50€
  • -0,61%

Norges Bank ha elevat fins al 5,053% del capital la participació en Solaria, però el 4,028% d'aquesta participació la manté en préstec als especuladors que mantenen posicions curtes sobre la companyia. Anteriorment, el fons sobirà n controlava el 3,96% i mantenia en préstec el 3,17%.

Es tracta de més de 5 milions d'accions de Solaria, segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat Valors (CNMV), per la qual cosa Norges Bank cobra una comissió a aquests especuladors que aposten a la baixa contra Solaria.

GRAN NOMBRE D'ESPECULADORS

Es dóna la circumstància que Solaria és el valor de l'IBEX 35 amb més posicions curtes obertes sobre el capital, cosa que explica la forta volatilitat que registren les seves accions.

En aquest sentit, BlackRock Investment Management (UK) manté oberta una posició a la baixa sobre el 3,48% del capital, seguit per Marble Bar Asset Management (1,13%), Qube Research & Technologies (1,1%), JPMorgan Asset Management UK (1,08%), Citadel Advisors (0,91%), Voleon Capital Management (0,73%), Franklin Templeton Investment Management (0,61%), PDT Partners (0,6%), Cubist Systematic Strategies (0,52%) i AHL Partners (0,5%).

Així, Norges Bank no és l'única entitat que aprofita l'interès especulatiu sobre Solaria. Per exemple, BlackRock en controla una participació del 3,85%, però la seva esmentada divisió britànica, BlackRock Investment Management (UK), hi manté una posició a la baixa sobre el 3,48%.

Per part seva, Citigroup, que declara el control sobre el 5,32% del capital de Solaria, manté en préstec el 0,439% del capital.

A més a més, el fons Invesco, que controla l'1,95% del capital, en manté prestat l'1,04% i el fons Fidelity, que controla l'1,17%, en manté en préstec el 0,44%.

Noticias relacionadas

contador