ep parques eolicos suministrados por nordex
NORDEX (KEITH WINDSOR MCROSTIE QUIXLEY) - Archivo

Nordex emetrà una mica més de 35,9 milions d'accions a un preu de 5,9 euros per títol després d'haver acordat una ampliació de capital. Acciona, que és accionista de referència del fabricant alemany d'aerogeneradors, subscriurà accions en proporció a la seva participació actual al capital social de Nordex, que puja a un 39,66%.

  • 127,80€
  • 1,75%

En virtut d'aquesta ampliació, el capital social de Nordex pujarà a un total de 211.946.227 euros, dividit en el mateix nombre d'accions.

L'operació anunciada per Nordex suposa una ampliació de capital amb drets al voltant d'un 20% de capital. Acciona ha comunicat que subscriurà l'import que li correspon en funció de la seva participació, xifra que suposa uns 85 milions d'euros.

Nordex justifica l'ampliació de capital amb l'objectiu de reforçar la liquiditat i el balanç per fer front als riscos que afecten el sector a curt termini. També contribuiria a millorar el seu posicionament amb vista a clients.

Cal recordar que a finals de juny Nordex va fer una ampliació de capital sense drets de subscripció preferent per 139 milions d'euros que Acciona ja va subscriure en la seva totalitat.

Per als analistes de Banc Sabadell, aquesta notícia és d'"impacte limitat" per a Acciona "ja que la inversió per part d'aquesta és poc significativa i Nordex aporta tan sols un 5% del nostre preu objectiu".

"El llançament d'aquesta nova ampliació de capital posa de manifest les dificultats que travessa Nordex (igual que altres fabricants d'aerogeneradors) en el context macroeconòmic global actual, i que no sorprèn a la vista dels últims resultats presentats pel fabricant d'aerogeneradors", afegeixen.

Creuen que, "tot i que es tracta d'una inversió poc significativa per a Acciona que no tindrà impacte rellevant en la seva posició financera, la successió d'ampliacions de capital augmenta la incertesa sobre la valoració de la seva participació en Nordex. Nosaltres valorem aquesta participació a valor de mercat, per tant, si assumim el preu de l'ampliació, el nostre preu objectiu es reduiria en un 1,6%.

Noticias relacionadas

contador