ep pekka lundmark izquierda estrecha la mano de su predecesor en la presidencia de nokia rajeev suri
Markku Ulander/Lehtikuva/dpa

Nokia ha anunciat aquest dijous que acomiadarà 14.000 treballadors per reduir costos i "protegir" la seva rendibilitat, després de presentar els resultats del tercer trimestre.

"A causa del moment incert de la recuperació del mercat, estem prenent mesures decisives a tres nivells: estratègic, operatiu i de costos. Crec que aquestes accions ens faran més fortes i brindaran un valor significatiu als nostres accionistes", ha assenyalat Pekka Lunkmark, president i conseller delegat del grup tecnològic finlandès.

L'empresa ha anunciat que pretén aconseguir un estalvi brut de costos d'entre 800 i 1.200 milions d'euros per al 2026. A més, ha comunicat l'acceleració en l'execució de l'estratègia en atorgar més autonomia operativa als grups de negocis, amb un canvi en el model operatiu per incorporar equips de vendes als grups de negocis.

Les vendes netes de Nokia al tercer trimestre van caure un 20%, fins als 4.982 milions d'euros, "a mesura que la incertesa macroeconòmica i les taxa d'interès més altes continuen pressionant la despesa dels operadors", ha precisat al comunicat de resultats.

El benefici del període va baixar un 69%, fins als 133 milions des de 428 milions d'euros. El benefici per acció diluït va disminuir un 75%, fins als 0,02 euros des dels 0,08 euros.

El marge brut va caure 140 punts bàsics, fins al 38,7%, a causa principalment de la barreja regional a Xarxes Mòbils. Seqüencialment, el marge brut de Xarxes Mòbils va millorar en 140 punts bàsics a causa de la barreja regional favorable. El marge operatiu cau 350 punts bàsics, fins al 4,8%.

A més, la companyia ha anunciat un flux d'efectiu lliure negatiu de 400 milions d'euros, amb un saldo net d'efectiu de 3.000 milions d'euros, i ha anticipat que espera que els vents en contra del capital de treball s'alleugin a partir del quart trimestre .

Nokia segueix esperant vendes netes per a tot l'any 2023 en el rang de 23.200 a 24.600 milions d'euros, amb un marge operatiu comparable al rang de l'11,5% al 13,0%, assumint el tancament dels acords pendents a Nokia Technologies.

contador