ep la planta de nissan en avila inicia produccion camion nt500
NISSAN - Archivo

El fabricant japonès Nissan, que ha anunciat aquest dijous la seva intenció de tancar les seves plantes a Barcelona al desembre, ha assegurat que les operacions a les seves instal·lacions a Los Corrales de Buelna (Cantàbria) i Àvila no es veuran afectades per aquesta decisió.

"Les operacions de Nissan a Àvila i Cantàbria, així com les operacions de vendes i màrqueting de Nissan Ibèria a Espanya, no es veuen afectades per l'anunci d'avui", va explicar la companyia, que va assenyalar que la proposta inclou el tancament de la planta de Nissan Barcelona a la Zona Franca i dels centres de Montcada i Sant Andreu, a partir de desembre de 2020.

La multinacional automobilística va indicar que aquest pla està ara subjecte a les consultes amb els representants dels treballadors i va apuntar que Nissan Ibèria manté les seves operacions comercials al costat de la xarxa de concessionaris de la marca al país, per continuar atenent les necessitats dels seus clients.

"Espanya sempre ha estat, i continua sent, un dels mercats més importants per a la marca a Europa", va explicar l'empresa, mentre que el seu president i conseller delegat, Makoto Uchida, va subratllar que Nissan està prenent mesures per assegurar "un futur sòlid" i va afirmar que Europa continua sent una regió important per a Nissan.

"La proposta del tancament de la planta de Barcelona és el resultat d'un extens estudi per mitigar l'excés de capacitat de producció i millorar la competitivitat general. Aquesta no és una decisió que estem prenent a la lleugera, sinó que és per assegurar el futur més sòlid possible per a la marca", ha apuntat la corporació japonesa.

CAIGUDA DE PRODUCCIÓ

Nissan fabrica vehicles a Barcelona des de 1983, i actualment té una plantilla d'unes 3.000 persones a la zona, i va explicar que, aquests últims anys, les condicions del mercat han provocat que els volums de producció caiguin per sota del 25% de la capacitat de la planta, "afectant la seva competitivitat".

Davant aquesta situació, el president de Nissan Europa, Gianluca de Ficchy, va comentar que aquesta proposta "serà molt difícil per a moltes persones" i va mostrar el seu compromís per debatre el pla "amb total transparència i respecte per a tots els treballadors" i va assegurar que s'escoltarà els representants de la plantilla, els treballadors i tots els seus socis a Catalunya i arreu d'Espanya.

La companyia ha decidit que Frank Torres, vicepresident executiu de Nissan per a Rússia, s'ocupi de la gestió del procés de consultes, una funció que afegirà a les seves responsabilitats actuals en aquest mercat. A més, mentre duri el procés, també assumirà la responsabilitat de totes les operacions industrials de Nissan a Espanya.

Noticias relacionadas

contador