• És la primera vegada que ambdues companyies s'associen per la distribució d'un dels seus videojocs
nintendo_2

Nintendo es dispara en borsa més d'un 12% després d'haver-se conegut la seva aliança amb Apple durant la presentació del nou telèfon mòbil iPhone 7. En concret, el creador de Mario Bros, el japonès Shigeru Miyamoto, va presentar al començament de l'esdeveniment l'arribada del personatge de videojocs a App Store amb una nova aplicació (app) denominada Super Mario Run.

  • 227,52$
  • 0,51%

D'altra banda, encara que en l'acumulat anual Nintendo ha crescut més un 66%, en l'últim any ho ha fet un 25%, per la qual cosa s'aprecia que a finals de 2015 va experimentar caigudes. En el cas d'Apple, la pujada després de la presentació del nou telèfon mòbil ha estat del 0,6%, mentre que en l'acumulat anual ha crescut un 3%, en l'últim any ha caigut gairebé un 1,5%.

NOUS SOCIS

És la primera vegada que ambdues companyies s'associen per a la distribució d'un dels seus videojocs

El conseller delegat d'Apple, Tim Cook, va anar l'encarregat de rebre a l'escenari de l'auditori Bill Graham de San Francisco a Miyamoto perquè el japonès presentarà el nou videojoc. Aquesta és la primera vegada que la japonesa i la nord-americana s'associen per a la distribució d'un dels seus jocs.

Els jocs són la categoria més popular a la botiga d'aplicacions d'iPhone amb més de mig milió de títols, segons va recordar Cook durant la presentació, qui va afegir que "hi havia una part que no teníem. Estem molt honrats que Nintendo hagi decidit portar a Mario a iOS abans que a uns altres".

Per la seva banda, Miyamoto, que també és el creador de fites com Donkey Kong o Legend of Zelda, va confirmar que el joc arribarà a l'App Store abans de les vacances de nadal d'aquest any a un preu sense necessitat de compres internes a la app.

contador