• Encara que podria compensar després que la companyia no tanqués la porta a "futures oportunitats estratègiques"
ep juntaaccionistasnh hotel group 2016
NH HOTEL GROUP

El consell d'administració d’NH Hotels va rebutjar de manera "unànime" l'oferta de fusió de Barceló. Després d'aquesta decisió, les seves accions cotitzen aquest dijous amb pujades. A l'obertura, NH arrencava retrocedint un 2% i, segons ha anat avançant la sessió, les seves pèrdues s'han anat moderant, fins arribar a les pujades d'un 3% d'aquests moments i es manté als 6,31 euros.

  • 6,26€
  • -0,32%

Un comportament que està va contra les previsions dels analistes, que esperaven que la negativa d’NH a Barceló tingués un impacte negatiu en la seva cotització a curt termini. No obstant això, el comunicat de la companyia no tanca la porta a "futures oportunitats estratègiques", una cosa que els expert apunten que podria compensar aquest retrocés.

Els analistes de Link Securities creuen que "aquesta notícia pot propiciar una reacció negativa per a la cotització d’NH, a causa de les expectatives creades i la forta pujada que va registrar quan es va conèixer l'interès de Barceló per fusionar els dos negocis", apunten. Al seu informe d'aquest dijous recorda que "històricament no solen" arribar a bon port "les operacions de compra (OPA) realitzades a la Borsa espanyola de forma hostil, sense el consentiment de la companyia adquirida, de manera que no descartaríem que es pogués negociar entre les direccions dels dos grups una oferta més favorable als interessos d’NH i consensuada entre totes dues", valoren.

Per la seva banda, Alphavalue també pensa que "és probable que les notícies tinguin un impacte negatiu en la cotització d’NH en el dia d'avui, la qual cosa podria oferir una oportunitat d'entrada". D'una banda, la seva valoració afegeix que "NH podria rebre una oferta més alta, possiblement de Rezidor. D'altra banda, HNA encara no ha començat a vendre blocs grans: aquest escenari probablement posaria certa pressió de venedora durant dos anys, atesos els probables períodes de bloqueig entre les vendes", consideren.

Els experts de Banc Sabadell asseguren que NH, amb aquesta decisió, "podria tornar als nivells de cotització previs a aquests rumors de 5,5 euros, un 10% per sota de la seva cotització actual, encara que la idea d'un possible acostament alternatiu podria limitar aquest impacte", recorden des de l'entitat. Finalment, afegeixen que les notícies operatives a curt termini en NH seran positives, cosa que ens permetria arribar a preus objectius superiors als nivells comentats per la qual cosa mantenen la seva recomanació de 'comprar'.

ELS TRES MOTIUS DEL REBUIG

La reunió del consell d'administració d’NH va acabar amb un "no" a Barceló. La companyia va argumentar en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que la seva decisió ha estat presa "en defensa tant de l'interès social de la societat com dels interessos de tots els accionistes". Així mateix va ampliar amb tres arguments:

1. La cadena que dirigeix ​​Ramon Aragonès apunta que l'equació de bescanvi "no reflecteix la valoració relativa de les dues companyies". D'altra banda, asseguren que aquesta oferta tampoc ofereix "una prima de control real sobre la valoració de mercat d’NH, ni té en compte el potencial de revaloració d’NH de forma independent (superior en qualsevol cas al valor relatiu de 7,08 euros per acció plantejat per l'oferta)", apunta la companyia.

2. El consell d'administració d’NH Hotels considera que "l'oferta de Barceló no reflecteix el potencial de creixement en resultats d’NH, ni el valor dels seus actius urbans en propietat a Europa (com demostra la recent venda de l'hotel Barbizon a Amsterdam ), ni l'oportunitat de generar beneficis amb el seu equilibrat mix de contractes en gestió i lloguer, ni l'optimització de la seva estructura operativa i financera", valoren.

3. Finalment, el consell ha valorat molt negativament que l'oferta de Grup Barceló "no tingui liquiditat per als accionistes d'NH", conclouen.

Noticias relacionadas

contador