ep un usuario se conecta a la plataforma netflix a 14 de octubre de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

Netflix puja durant la sessió d'aquest divendres de Wall Street a prop d'un 8% després d'haver presentat aquest dijous els seus resultats per al quart trimestre del 2022, un període durant el qual ha registrat un benefici per acció de 0,12 dòlars, per sota del objectiu de 0,45 dòlars, tot i que ha sorprès positivament amb la xifra de nous subscriptors, que durant els darrers tres mesos de l'any passat va ser de 7,66 milions, molt per sobre dels 4,5 milions que es preveien. A més, Reed Hastings ha dimitit com a conseller delegat.

  • 731,37$
  • 0,54%

Amb aquests registres, el gegant de l'audiovisual tanca l'any amb un total de 231 milions de subscriptors de pagament. Els ingressos van pujar fins als 32.000 milions, mentre que el benefici es va ubicar als 4.491 milions, xifra que suposa una caiguda de l'11% des dels 5.116 milions de l'any anterior.

L'últim trimestre de l'any passat, els ingressos van créixer un 2%, fins als 7.850 milions, en comparació amb el mateix període de l'any anterior, principalment a causa de l'augment del 4% en la mitjana de membres que paguen.

"2022 va ser un any difícil, amb un començament accidentat, però un final més brillant. Creiem que tenim un camí clar per accelerar el creixement dels nostres ingressos: seguir millorant tots els aspectes de Netflix, llançar l'ús compartit de pagament i construint la nostra oferta de anuncis. Com sempre, les nostres estrelles del nord segueixen complaent els nostres membres i construint fins i tot més rendibilitat en el temps", destaquen des de la companyia.

HASTINGS DIMITE COM A CEO

A més, poc abans que es coneguessin els resultats, Reed Hastings ha presentat la seva dimissió com a CEO de Netflix després de més de vint anys al càrrec, i a partir d'ara serà president executiu de l'empresa, mentre que Ted Sarandos i Greg Peters exerciran com a codirectors executius.

"Ted i Greg són ara codirectors executius. Després de 15 anys junts tenim una gran taquigrafia i tinc molta confiança en el seu lideratge. El doble de cor, el doble de capacitat per complaure els membres i accelerar el creixement. Orgullós de ser president executiu durant molts anys", ha assenyalat Hastings en un missatge a xarxes socials.

El fins ara CEO ha mostrat la seva confiança en el seu relleu per "les seves qualitats, combinades amb els seus conjunts d'habilitats complementàries, el seu coneixement profund de l'entreteniment i la tecnologia", segons ha especificat en un comunicat, en què ha dit que Netflix té davant seu "una oportunitat única per generar un creixement més ràpid i un èxit més gran a llarg termini amb ells”.

A més, la Junta Directiva també ha nomenat Bela Bajaria com a directora de Continguts i Scott Stuber, president de Netflix Film.

Jamie Lumley, analista de TMT a la companyia global d'investigació primària Third Bridg, subratlla que "Netflix va superar els seus objectius de subscriptors del quart trimestre", tot i que recorda que "l'objectiu de Netflix era baix considerant que durant el mateix període de l'any passat, la companyia va poder afegir més de 8 milions de subscriptors nous”.

"El que serà interessant veure és com va a l'empresa amb el seu objectiu per al seu nivell amb publicitat; si vol assolir els 40 milions de subscriptors per al tercer trimestre del 2023, haurà de generar un impuls important durant els propers mesos", afegeix.

I sobre la renúncia de Reed Hastings, afirma que "planteja moltes preguntes sobre l'estratègia futura de Netflix. Si bé les xifres de creixement de subscriptors són encoratjadores, el creixement dels ingressos és lent amb el teló de fons d'una possible recessió que s'acosta a la ment de tots. El Co-CEO entrant Greg Peters tindrà una sèrie de decisions importants al seu plat, des de la gestió d'alts nivells de despeses, l'intercanvi de contrasenyes i el desxifrat del codi per trobar el proper Stranger Things", destaca Lumley.

Noticias relacionadas

contador