ep archivo   series de netflix
NETFLIX - Archivo

Netflix ha presentat aquest dijous els seus resultats corresponents al segon trimestre de l'any, en què ha registrat un benefici net de 2.147 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 44,2% en relació amb els 1.488 milions obtinguts durant el mateix període del any passat. Les accions de la companyia cotitzen planes en les operacions posteriors al tancament del mercat, ja que les previsions per al tercer trimestre han decebut.

  • 697,06$
  • 1,49%

Aquestes xifres es tradueixen en un benefici per acció (BPA) de 4,88 dòlars, cosa que representa una millora interanual del 48% i permet a la companyia superar les previsions de consens, fixades en 4,74 dòlars per títol.

La companyia també ha superat les previsions amb els ingressos, que han crescut un 16,8% en comparació amb el mateix període de l'any passat, fins a assolir els 9.559 milions, mentre que el consens apuntava als 9.530 milions. Netflix destaca que la millora de la facturació respon principalment a "un augment interanual del 16% a les membresies pagues mitjana".

A més, el benefici operatiu del segon trimestre ha pujat fins als 2.600 milions de dòlars, després d'anotar-se un augment del 42% en comparació amb el segon trimestre del 2023. El marge operatiu del 27,2% va millorar cinc punts percentuals en comparació amb el 22,3% del mateix trimestre de l'any anterior. "Els dos resultats van estar lleugerament per sobre del nostre pronòstic d'orientació a causa d'ingressos superiors als esperats", explica Netflix.

Una de les magnituds que més interès desperta dels comptes de Netflix és la quantitat de subscriptors de pagament globals, i el segon trimestre s'han ubicat en 277,65 milions, un 16,5% per sobre dels nivells de fa un any i millor també que les previsions de consens, que n'anticipaven 274 milions.

Amb vista al tercer trimestre de l'any, la companyia anticipa "un creixement dels ingressos del 14% interanual", fins als 9.727 milions, una xifra que ha decebut el consens d'analistes, que n'esperava 9.830 milions.

Netflix ha elevat el pronòstic per al conjunt de l'any, i ara estima "un increment dels ingressos del 14% al 15%, enfront del 13% al 15% anterior".

"El segon trimestre, vam tenir una àmplia varietat de sèries reeixides com Bridgerton S3, Baby Reindeer, Queen of Tears i The Great Indian Kapil Show, i pel·lícules populars com Under Paris, Atlas i Hit Man i The Roast of Tom Brady, que van atraure la nostra major audiència en viu fins ara", destaca la companyia.

Noticias relacionadas

contador