ep sede de nestle en esplugues de llobregat
NESTL? - Archivo

Les accions de Nestlé registren aquest divendres caigudes que ronden el 2% després que el seu conseller delegat, Mark Schneider, hagi decidit dimitir després de vuit anys al càrrec. El grup d'alimentació suís ha nomenat com a substitut a partir del setembre Laurent Freixe.

  • 86,46Fr.
  • -0,35%

Freixe ha dirigit seqüencialment els negocis a Europa, Amèrica i Hispanoamèrica des que el 1986 entrés al grup. La companyia assegura que l'estratègia del nou CEO se centrarà en les marques més importants de les més de 2.000 del grup sense excloure operacions corporatives.

Cal assenyalar que, al mes passat, la companyia va dur a terme una rebaixa de les perspectives de vendes per a tot l'any, fins a esperar un creixement del 3% enfront del 4% de l'anterior previsió.

En opinió dels experts de Bankinter, el canvi de CEO "es produeix després d'un any de resultats decebedors i perspectives de marges i beneficis plans per als propers exercicis que limita la capacitat de creixement del dividend".

Creuen que "el nomenament d'un veterà del grup amb àmplia experiència en vendes i màrqueting sembla raonable, però obre noves incògnites a l'estratègia del grup. La menció de la possibilitat d'operacions corporatives suggereix que el grup podria vendre marques no estratègiques per centrar els esforços en les fonamentals".

Amb tot, mantenen la seva recomanació de vendre per un entorn que "dificulta l'augment de preus i volums, perspectives pràcticament planes de creixement de beneficis i marges i remuneració a l'accionista poc atractiva amb una generació de caixa que ha estat erràtica durant els recents trimestres", diuen.

contador