ep archivo   el consejero delegado de neinor homes borja garcia egotxeaga
NEINOR HOMES - Archivo

Neinor Homes ha remès aquest dimecres una nota a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en què anuncia que, després del tancament del primer semestre, ha venut un actiu build to rent (BTR) amb 337 habitatges ubicades a Alovera (Guadalajara) a Avalon. I amb ella, ha detallat, pot accelerar el seu objectiu de distribució de dividends.

  • 14,18€
  • 1,29%

Cal recordar que des del 2023 la companyia ha venut sis actius BTR, fet que suposa un total agregat de 1.030 unitats d'habitatges acabats i venuts que li han generat uns ingressos de gairebé 250 milions d'euros, tancant acords tant amb inversors institucionals com amb family offices a les províncies de Madrid, Guadalajara, València i Màlaga.

"Aquesta venda proporciona més visibilitat sobre l'objectiu de Neinor Homes previst per a l'exercici fiscal del 2024 de distribuir 200 milions d'euros en dividends als accionistes", explica la companyia, que detalla que amb això "accelera el 40% del seu objectiu anual de distribució als accionistes als mesos de juliol i octubre/novembre”.

L'objectiu de Neinor Homes és distribuir 325 milions d'euros als accionistes en dividends (4,34 euros per acció) durant els propers dos anys, xifra que deixa el grup amb la "major rendibilitat per dividend (+31%) de l'IBEX 35" i de l'Eurostoxx 600".

Borja García-Egotxeaga, conseller delegat de Neinor Homes, ha comentat que "al llarg de l'any, hem assistit a l'enfortiment del context macroeconòmic i de les perspectives del sector residencial espanyol", de manera que ara, "juntament amb una estabilització prevista dels costos de construcció i la disminució dels costos de finançament, esperem una perspectiva favorable per als marges als propers anys”.

"Neinor Homes està ben posicionada per aprofitar aquesta situació, cosa que ens permetrà oferir atractius retorns als nostres accionistes i donar solució al dèficit d'habitatge existent a Espanya", ha afegit.

Per la seva banda, Jordi Argemí, director delegat adjunt i CFO de Neinor Homes, ha comentat que "la venda a Avalon de 337 habitatges BTR és una fita clau dins del nostre pla estratègic, ja que proporciona més visibilitat sobre l'objectiu per a l'any fiscal 2024 de distribuir 200 milions d'euros en dividends als accionistes”.

En conseqüència, ha explicat, "Neinor està accelerant el 40% de l'objectiu de distribució anual a accionistes als mesos de juliol i octubre/novembre".

A més, la companyia ha aprofitat per remarcar que el mercat residencial espanyol "se segueix beneficiant d'una dinàmica d'oferta-demanda molt favorable". I és que s'ha produït un augment substancial en la creació neta de llars a Espanya, passant de 50.000 el 2015 a 275.000 l'any de mitjana el 2022 i el 2023, segons un informe recent del Banc d'Espanya. Tot i que l'oferta d'habitatges de nova construcció no ha pogut seguir el ritme d'aquesta evolució demogràfica, només amb 90.000 habitatges lliurats de mitjana a l'any des del 2021.

Tot i això, Neinor ha registrat el millor inici d'any des del 2021 amb la prevenda de 1.173 habitatges entre gener i juny. "L'estratègia 'build to sell' (BTS) de Neinor registra un fort creixement a les vendes, amb un augment del 30% interanual fins als 836 habitatges. En total, les prevendes pugen a més de 300 milions d'euros, xifra que suposa un preu mitjà de venda de 370.000 euros aproximadament", conclou.

Noticias relacionadas

contador