ep activo dual homes de neinor vendido a cbre
NEINOR

Neinor Homes abonarà un dividend de 37,5 milions d'euros el proper 31 de juliol. Segons ha explicat la companyia en un comunicat, aquest repartiment suposarà una retribució bruta de 0,5 euros per acció i un import net de 0,495 euros per acció, una rendibilitat aproximada del 4%.

  • 14,18€
  • 0,42%

Així mateix, la companyia ha informat al mercat que el darrer dia de negociació de les accions de Neinor amb dret a rebre l'import serà el proper 29 de juliol.

El segon pagament, també de 37,5 milions d'euros (0,5 euros per acció), està previst que s'executi a l'octubre o al novembre.

"Els dos pagaments s'executaran mitjançant reduccions de capital amb devolució d'aportacions als accionistes, seguint la mateixa estructura plantejada als darrers anys. En conseqüència, estaran subjectes a un gravamen de l'1% sobre el valor de les aportacions tornades, que Neinor Homes retindrà, autoliquidarà i ingressarà a la Hisenda Foral de Biscaia", ha indicat la companyia.

La companyia també ha recordat que el pla de remuneració a l'accionista segueix el curs i ofereix una rendibilitat per dividend del 31% per al 2024-25.

La darrera setmana, la promotora va comunicar al mercat que havia previngut un total de 1.173 habitatges al llarg del primer semestre, en el que va ser el millor inici d'any des del 2021. Al seu negoci Build-to-sell (BtS), Neinor registre un fort creixement de prevendes del 30% interanual fins als 836 habitatges per un import superior a 300 milions d'euros, fet que suposa un preu mitjà de venda d'aproximadament uns 370.000.

A més, pel que fa al segment Build-to-Rent (BtR), Neinor ha assegurat la venda de 337 habitatges de lloguer a un vehicle en propietat d'Avalon Properties. Durant els darrers 12 mesos, Neinor ha venut 1.030 habitatges BtR en sis promocions. Aquestes vendes han generat uns ingressos de gairebé 250 milions d'euros, tancant acords tant amb inversors institucionals com amb 'family offices' a les províncies de Madrid, Guadalajara, València i Màlaga.

"En aquest sentit, Neinor es beneficia d'un sòlid llibre de prevendes que li atorga bona visibilitat de cara a complir els lliuraments previstos per als anys 2024 i 2025. Això proporciona una excel·lent visibilitat sobre l'objectiu de Neinor de distribuir 325 milions de euros als accionistes en dividends (4,34 euros per acció) durant els propers dos anys, cosa que deixa el grup amb la major rendibilitat per dividend (+31%) de l'IBEX 35 i de l'Euro Stoxx 600", ha subratllat la socimi.

Borja García-Egotxeaga, CEO de Neinor Homes, ha indicat que espera que l'entorn macroeconòmic "mantingui la tendència positiva observada durant el primer semestre del 2024". "Neinor Homes es troba en una posició excel·lent per capitalitzar aquesta situació i oferir retorns molt atractius als nostres accionistes, alhora que contribuïm a disminuir el dèficit d'habitatge a Espanya", ha afegit.

Per part seva, Jordi Argemí, conseller delegat adjunt i CFO, ha explicat que "la recent venda d'un altre actiu build-to-rent ha estat una fita clau dins del marc del nostre pla estratègic en la mesura que ens permet anticipar el 40% la distribució anual esperada de 200 milions d'euros, en línia amb el nostre compromís d'aclarir fluxos de caixa per als accionistes”.

Noticias relacionadas

contador