ep el presidente de naturgy francisco reynes
NATURGY - Archivo

Naturgy ha endarrerit el pla d'escissió en dues companyies per la guerra d'Ucraïna. Segons El Confidencial, la decisió es deu també als canvis regulatoris a Espanya.

  • 23,22€
  • 0,61%

Fonts de l'empresa consultades per Bolsamanía han assegurat que el president i conseller delegat, Francisco Reynés, ja va anticipar aquesta possibilitat a la Junta d'Accionistes celebrada el 15 de març.

A més, expliquen que el projecte no s'ha congelat, però que el calendari s'ha flexibilitzat per adaptar-lo als esdeveniments de l'entorn macroeconòmic.

L'objectiu de Naturgy és seguir endavant amb el projecte, però amb les garanties més grans, per la qual cosa no està congelat, ja que s'hi continua treballant.

Al febrer, Naturgy va anunciar que simplificaria el seu model de negoci amb l'escissió en dos grans grups energètics cotitzats, MarketsCo (activitats liberalitzades) i NetworksCo (activitats de xarxes) per potenciar la creació de valor (accelerant la implementació del Pla Estratègic, optimitzant el cost de capital, palanquejament, dividend, M&A i ESG). L'objectiu era que l'operació estigués finalitzada el desembre d'aquest any.

NOTÍCIA NEGATIVA PER A NATURGY

Els analistes de Banc Sabadell afirmen que “la notícia és negativa, ja que el risc és que aquesta operació es retardi fins al 2023”.

"En tot cas", afegeixen, "la creació de valor s'aconseguiria a mitjà termini (no s'han donat estimacions per divisió) i podria ser asimètrica entre les dues NewCo".

A més, comenten que "l'actual cotització de Naturgy ja estaria descomptant un escenari optimista de rotació d'actius (a múltiples atractius) i desenvolupament renovable".

Finalment, diuen que "la generació de valor addicional necessària per canviar la nostra recomanació (de venda) hauria de ser superior al +30%, cosa que ens sembla difícil, ja que cotitza amb prima enfront de comparables".

Noticias relacionadas

contador