naturgy francisco reynes
Naturgy

Naturgy (Gas Natural) ha presentat aquest dijous els seus resultats del primer semestre, en el qual va registrar pèrdues de 3.281 milions d'euros enfront dels guanys de 550 milions d'euros registrada entre gener i juny de 2017. La companyia ha explicat que la raó d'això està en la depreciació d'actius realitzada recentment per valor de 4.851 milions.

  • 23,22€
  • 0,09%

Els títols de la companyia cotitzen completament plans en l'Ibex després de la presentació dels comptes. Cal recordar que Naturgy ja havia anunciat que registraria pèrdues en el semestre precisament per aquesta valoració d'actius, que s'ha dut a terme en el marc del nou Pla Estratègic 2018-2022 que ha llançat l'energètica i que va ser aprovat el passat 27 de juny en la Junta General d'Accionistes celebrada a Madrid.

Com a part d'aquest Pla Estratègic, Naturgy ha establert un nou model industrial i d'unitats de negoci i ha especificat les activitats i mercats en els quals té prevista la seva evolució, així com la continuïtat dels mateixos en el futur. Finalment, inclou una actualització de les principals hipòtesi clau i les projeccions dels negocis, a la llum de les noves variables de l'entorn per al proper quinquenni. D'aquesta revisió, en la seva major part de generació d'electricitat a Espanya a partir de fonts tradicionals, així com per altres factors esdevinguts durant el període ha resultat una deterioració de 4.851 milions milions d'euros, que és el que ha provocat les pèrdues registrades. No obstant això, al marge d'aquest efecte, el resultat recurrent ha mostrat un benefici de 532 milions d'euros, un 22,3% més que el registrat en els sis primers mesos de 2017.

No obstant això, la depreciació d'actius no ha estat l'única cosa que ha afectat als resultats de la companyia, que ha reconegut que el comportament de les divises americanes enfront de l'euro (tant el dòlar com els pesos argentí, mexicà i xilè i el real brasiler) "han llastrat els resultats amb impactes negatius de 106 milions d'euros en el cas del Ebitda i de 25 milions en el benefici net".

D'altra banda, entre gener i juny d'aquest any l'energètica ha registrat un resultat brut d'explotació (Ebitda) de 2.004 milions d'euros, la qual cosa suposa un 1,3% menys que els 2.030 milions obtinguts en el mateix període de l'any anterior. Pel que fa als ingressos, en el primer semestre de 2018 s'han situat en els 12.176 milions, enfront dels 11.569 milions de l'exercici anterior, la qual cosa suposa un increment del 5,2%.

Així mateix, a data de 30 de juny el deute financer net de Naturgy se situava en els 12.362 milions d'euros, la qual cosa representa una reducció del 21,8% enfront de les dades registrades entre gener i juny del passat any.

contador