ep archivo   fwd naturgy y la us desarrollan un software inteligente para optimizar instalaciones
NaturgyEUROPA PRESS - Archivo

Els analistes d'RBC no estan gaire convençuts amb els resultats que ha presentat Naturgy. Tot i que segueix reportant un creixement dels beneficis ordinaris per al primer trimestre del 2022, aquests experts creuen que els comptes no justifiquen la primera de valoració.

  • 23,22€
  • 0,61%

"Considerem que Naturgy cotitza amb una prima del 13% sobre la ràtio preu/beneficis estimada per al 2022 i de més del 60% sobre el valor de l'empresa en comparació amb l'EBITDA estimat per al 2022 enfront de les empreses integrades europees que, a la nostra opinió, tenen una menor volatilitat de beneficis que Naturgy i un pes més gran de les renovables", expliquen.

Destaquen a l'informe l'augment de l'EBITDA en un 9,4%, fins als 1.074 milions d'euros enfront del consens que esperava que fos de 1.058 milions, mentre que el benefici net reportat va ser un 9,4% inferior; tot i això, el benefici net ordinari va créixer un 9,6%.

Per segments, titllen de "positiu" el resultat en gestió de l'energia, amb 80 milions d'euros de delta recurrent, i les xarxes de Llatinoamèrica, amb 40 milions d'euros. "Al costat negatiu, el subministrament va continuar sent molt feble (delta negatiu de 81 milions d'euros) i les renovables també van registrar un delta negatiu (29 milions d'euros, probablement explicat per la debilitat de la hidroelèctrica espanyola)", assenyalen.

Des d'RBC també es fixen en el deute net, que es va situar als 13.062 milions d'euros, enfront dels 12.831 milions del 2021, i les inversions, que van augmentar el 32% interanual, fins als 259 milions d'euros.

"Després de l'entrada d'IFM al Consell d'Administració de Naturgy, creiem que els seus principals accionistes semblen satisfets amb les seves participacions i el focus s'hauria de tornar a centrar en els fonamentals", indiquen, alhora que creuen que en GNL (gas natural liquat ) internacional la companyia ha venut més del seu gas disponible i sembla que no es beneficiarà tant, almenys durant els propers trimestres, de l'augment dels preus del gas al comptat.

Aquests experts creuen que l'oferta al detall liberalitzada de Naturgy serà poc competitiva enfront dels límits tarifaris que s'aprovaran a Espanya. Així mateix, tenen dubtes sobre l'evolució dels rendiments a les noves instal·lacions renovables.

"Aquests factors operatius negatius, més la cotització de la companyia amb prima, ens fan mantenir una postura negativa sobre el valor. Finalment, no veiem cap guany per l'anunciat desdoblament d'actius de la companyia", sentencien.

Noticias relacionadas

contador