ep archivo   fwd naturgy y la us desarrollan un software inteligente para optimizar instalaciones
EUROPA PRESS - Archivo

Naturgy ha començat la construcció de la planta fotovoltaica Salinetas, la seva primera instal·lació d'energia solar fotovoltaica ubicada a Canàries, concretament a la localitat de Telde. Una instal·lació de 4,18 MWp de potència, que suposarà una inversió de més de 2,68 milions d'euros i que permetrà la creació, durant la construcció, de més d'una trentena de llocs de treball.

  • 23,22€
  • 0,61%

Segons s'ha comunicat en una nota de premsa per part de la companyia, es preveu que Salinetas produeixi al voltant de 7,23 GWh l'any, xifra que equival al consum elèctric anual d'uns 2.000 habitatges. Aquesta nova infraestructura permetrà desplaçar l'ús d'altres fonts de generació elèctrica convencional i contribuirà a reduir en més de 3.000 tones de CO2 l‟any, addicionalment a altres emissions contaminants.

Aquesta planta fotovoltaica va ser inclosa a la primera convocatòria d'ajudes a la inversió en instal·lacions de tecnologia fotovoltaica situades a Canàries cofinançades amb fons FEDER, sota el lema “Una manera de fer Europa”, i gestionades per l'IDAE.

Actualment, Naturgy compta amb deu instal·lacions eòliques en operació a Canàries, que sumen una potència total instal·lada de 74,7 MW. Durant l'any passat es va aconseguir desplaçar l'ús d'altres fonts de generació elèctrica convencional, cosa que va contribuir a reduir en 113.335 tones les emissions de gasos contaminants i d'efecte hivernacle, equivalent a retirar 47.000 vehicles de la circulació durant un any.

La multinacional energètica, a més, té en tramitació administrativa diversos projectes d'energia renovable, tant eòlica com fotovoltaica, a l'arxipèlag, fet que confirma el seu compromís amb Canàries.

Entre les principals línies estratègiques que destaquen al comunicat, Naturgy impulsarà el seu paper en la transició energètica i en la descarbonització, amb l'ambiciós objectiu d'assolir la neutralitat d'emissions el 2050 i una potència instal·lada de fonts renovables propera al 60%.

Noticias relacionadas

contador