ep central termica de as pontes a coruna
LÍA PAZ

Naturgy ha rebut l'autorització definitiva per iniciar el desmantellament de la central tèrmica de Narcea, al municipi de Tineo (Astúries). Aquesta planta va començar la seva operació comercial el 1965 i la companyia va sol·licitar la seva parada definitiva i tancament el 2018.

  • 23,22€
  • 0,61%

El desmantellament s'iniciarà les properes setmanes amb els treballs previs, que preveuen en primer lloc el buidatge d'edificis i la retirada d'aïllaments. Posteriorment es continuarà amb l'aferrissament i la demolició de totes les estructures de la planta, incloent-hi els tres grups termoelèctrics amb tots els circuits auxiliars, les dues grans xemeneies i la torre de refrigeració. La previsió és que el desmantellament estigui finalitzat el primer trimestre del 2025.

A finals del 2018, Naturgy es va convertir en la primera energètica que va presentar la sol·licitud de tancament de totes les centrals de carbó a Espanya. Aquesta acció s'emmarca en un nou context regulador mediambientalment més exigent, i la transició necessària cap a un model energètic i econòmic més net i eficient.

Amb el cessament total de la seva activitat de generació amb carbó el juny del 2020 i després de les autoritzacions administratives successives de tancament de les centrals, la companyia ha posat final a una història de 55 anys lligada a la producció d'electricitat amb aquest combustible.

"Naturgy està immersa en un procés de transformació per adaptar el seu negoci cap a un model més sostenible, com demostra el seu ferm compromís amb la generació renovable i el tancament de totes les centrals de carbó", indica la companyia en un comunicat.

Al desmantellament de Narcea està previst reutilitzar o reciclar el 90% dels residus generats, segons la pròpia energètica, mentre que els futurs treballs de renaturalització a la zona sumen noves actuacions als eixos marcats pel seu Pla de Medi Ambient.

Al seu Pla Estratègic 2021-2025, la companyia s'ha proposat impulsar el seu paper en la transició energètica i en la descarbonització, amb l'objectiu d'assolir la neutralitat d'emissions el 2050 i una potència instal·lada de fonts renovables propera al 60%.

Noticias relacionadas

contador