ep panellcomptadors intelligentsnaturgy
NATURGY
13,64€
  • -0,06€
  • -0,44%

Enagás i Naturgy lideren les caigudes del selectiu espanyol aquest dijous i es deixen un 4,4% i un 3,5% respectivament seguides per Red Eléctrica, que es deixa un 1,7%. I tot, davant el possible escenari de ser les empreses més perjudicades de la nova regulació de la CNMC, segons informa el diari Cinco Días.

  • 22,60€
  • 1,53%

La CNMC va acordar la passada setmana llançar a audiència pública la proposta d'un severa retallada a la retribució de les xarxes gasístiques. Concretament, seria un impacte negatiu d'entre el 30% i el 40%.

Actualment, els actius regulats del gas tenen una rendibilitat de fins al 10%. Això, s'aniria reduint de mica en mica fins al 2026 fins a caure aproximadament al 7%. El full de ruta passaria per introduir el gruix d'aquesta retallada en el segon any del període, és a dir, el 2021.

Fonts empresarials citades pel rotatiu asseguren que les gasístiques compten amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica que, tot i no tenir potestat per intervenir directament en el tema, sí que ha de dur a terme un informe en el marc de l'esmentada consulta pública.

Les empreses afectades reaccionen avui amb caigudes perquè ahir dimecres estaven encara a l'espera de rebre els textos legals de l'organisme per comunicar-los aquesta retallada generalitzada de taxes.

Noticias relacionadas

contador