ep archivo   el presidente y ceo de naturgy francisco reynes recibe el galardon best ceo 2020 en su
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Els accionistes de Naturgy han aprovat a la Junta General tots els punts del dia proposats pel Consell d'Administració, entre els quals destaquen l'entrada al màxim òrgan directiu de Jaime Siles, representant del fons australià IFM, que compta amb el 12% del capital.

  • 23,22€
  • 0,61%

A més, els accionistes han aprovat que Criteria, el braç inversor de La Caixa, elevi la seva representació fins a tres consellers, després d'augmentar la participació fins al 26,7% del capital. Ramón Adell Ramón ha estat nomenat nou conseller, cosa que reforça la presència de Criteria en un Consell de 12 seients.

Els fons CVC i GIP, que controlen més del 20% del capital, respectivament, mantenen dos consellers cadascun.

També ha estat aprovat un dividend complementari de 0,50 euros per acció, que es pagarà a partir del 22 de març, xifra que eleva la remuneració total a l'accionista amb càrrec als resultats del 2021 fins a 1,20 euros per títol.

La futura escissió de Naturgy a dues companyies cotitzades haurà de ser aprovada en una Junta General Extraordinària. L'anomenat projecte Géminis crearà una empresa centrada en el negoci regulat i una altra especialitzada en el mercat lliure. La representació proporcional als consells de les dues companyies serà la mateixa que l'aprovada pel Consell de Naturgy.

Noticias relacionadas

contador