ep archivo   francisco reynes en la presentacion de resultados de naturgy 20230710125402
EUROPA PRESS - Archivo

El Consell d'Administració de Naturgy, reunit ahir, ha analitzat l'evolució del Pla Estratègic 2021-2025 i ha decidit revisar a l'alça el sòl del dividend anual per als anys 2023-2025 a 1,40 euros per acció (des d'1,20 euros per acció), "sempre subjecte al manteniment d'un rating creditici de BBB per S&P".

  • 22,44€
  • -2,43%

Segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquest nou sòl és consistent amb un 'payout' mitjana del 85% anunciat el juliol de 2021. Així mateix, Naturgy ha precisat que, sobre la base dels preus actuals de l'acció, això suposa una rendibilitat del 5,4% i "compensa als milers d'accionistes de la companyia la pujada dels costos per tipus d'interès i inflació".

Naturgy també ha millorat altres objectius del Pla. Així, ara preveu un EBITDA per al 2025 de 5.100 milions enfront dels 4.800 milions fixats el juliol del 2021. A més, estima unes inversions de 13.200 milions enfront dels 14.000 milions anticipats el 2021, i un deute net a 2025 de 16.000 milions des dels 16.900 milions previstos el 2021.

EL PROJECTE GEMINIS TÉ SENTIT

A més, l'equip directiu de Naturgy ha actualitzat l'estat de situació del Projecte Geminis, per escindir la companyia en dos. "El Consell n'ha constatat el sentit estratègic i ha emplaçat l'equip a seguir analitzant les possibles alternatives d'execució i els seus calendaris associats", indica el comunicat enviat a la CNMV.

La companyia donarà a conèixer detalls sobre l'actualització dels seus objectius el 2025 el dilluns 24 de juliol, coincidint amb la publicació dels resultats semestrals del 2023.

GUTIÉRREZ-ORRANTIA REBUTJA SER-NE CEO

Els anuncis de Naturgy es produeixen després que finalment el Consell no hagi nomenat conseller delegat Ignacio Gutiérrez-Orrantia, tal com s'havia anticipat els darrers dies. Pel que sembla, el financer ha rebutjat el lloc i continuarà treballant per al banc nord-americà Citigroup.

En aquest sentit, la companyia ha assenyalat que "davant les diverses informacions aparegudes durant els darrers dies, tots els representants dels accionistes han volgut ratificar el seu ferm compromís amb el projecte industrial i la seva total confiança en l'equip directiu".

NOTÍCIA NEGATIVA PER A LA GOVERNANÇA

Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen vendre el valor, amb una valoració de 24,12 euros, consideren que la notícia és "negativa, principalment des de l'àmbit de governança (ESG), en posar-se en dubte el repartiment de poder executiu de Reynés".

"Al mateix temps", afegeixen, "es posen de manifest les diferències existents entre els accionistes (Criteria Caixa i IFM, amb un perfil més de llarg termini que GIP i CVC) i el repartiment de poders executius, cosa que complicarà la recerca de altre candidat".

Noticias relacionadas

contador