ep archivo   fachada de la sede de naturgy a 4 de abril de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Naturgy i Wildfire Energy han assolit un acord per investigar i desenvolupar una nova tecnologia de gasificació, anomenada MIHG (Moving Injection Horizontal Gasification), que permet obtenir hidrogen verd d'alta qualitat, amb emissions netes de carboni negatives, a partir del tractament d'una àmplia gamma de residus secs urbans i agrícoles.

  • 23,22€
  • 0,61%

Segons expliquen, amb aquesta col·laboració, Wildfire operarà una planta pilot a Brisbane (Austràlia) per a la producció d'hidrogen per utilitzar-lo en qualsevol aplicació, incloent-hi la mobilitat.

Per la seva banda, Naturgy aprofitarà la seva experiència en projectes de gasos renovables per validar el procés i assegurar-ne l'escalabilitat a nivell industrial, amb l'objectiu d'estudiar-ne la implementació a Espanya i a Europa.

"La companyia és conscient del repte global a què ens enfrontem en la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic. En aquest context, percebem la innovació com l'eina que ens permet assolir solucions energètiques netes per al futur. Aquesta col·laboració és una mostra del compromís de Naturgy amb els gasos renovables, en el desenvolupament dels quals la companyia vol jugar un paper clau", ha assenyalat el director d'Innovació de Naturgy, Jesús Chapado.

"Wildfire es complau a anunciar aquest acord de serveis amb Naturgy, una empresa líder al sector del biometà i l'hidrogen a tot Europa. Estem desitjant treballar amb l'equip d'innovació de Naturgy i demostrar la nostra tecnologia de conversió de residus en hidrogen a través d'operacions pilot addicionals i completar un estudi conceptual per a un primer projecte a Espanya", ha afegit el director general i el director executiu de Wildfire, Greg Perkins.

Noticias relacionadas

contador