ep fachada de la sede de naturgy
Eduardo Parra - Europa Press

Naturgy aposta per Itàlia. La companyia energètica ha anunciat la firma de diversos acords per desenvolupar projectes agrovoltaics i eòlics al país transalpí i ja té en tramitació una potència superior als 200 MW. "Es tracta d'una nova fita en l'aposta per la transició energètica del grup, que aquest any preveu una inversió en energies netes superior en almenys un 50% a la inversió renovable el 2022", ha destacat l'empresa en una nota de premsa.

  • 20,16€
  • -0,79%

Els desenvolupaments a Itàlia consisteixen en dues instal·lacions solars amb una potència total de gairebé 200 MW, a la qual se sumen 35 MW més d'emmagatzematge en bateries. Els projectes s'ubicaran a les regions d'Apulia i Lazio. Els dos projectes es troben en avançat estat de desenvolupament administratiu, per la qual cosa la seva entrada en operació està prevista el 2025.

Ambdós projectes estan plantejats com a agrovoltaics, és a dir, instal·lats en terrenys de cultiu, amb l'objectiu de minimitzar-ne l'impacte al territori i fer-los compatibles amb l'activitat agrària d'ambdues regions.

"Naturgy té un objectiu clar, concret i realista de desenvolupament renovable també a Europa. Itàlia és un pas més en la nostra decisió d'assolir un 60% de generació renovable a tot el món als propers anys", ha explicat Jorge Barredo, director general de Renovables, Nous Negocis i Innovació de la companyia.

A més dels dos projectes en marxa, Naturgy ha aconseguit diversos acords amb desenvolupadors i actors locals per afegir nova capacitat a la seva cartera. En aquest sentit, el grup té identificats altres desenvolupaments potencials amb una potència superior als 800 MW.

En paral·lel al desenvolupament dels seus primers projectes al país, la companyia ha obert una seu a Roma des de la qual coordinarà i potenciarà el desplegament de les inversions. Aquesta nova oficina està liderada per Filipo Checcucci, country manager de Naturgy a Itàlia, amb una experiència de més d'una dècada a diferents àrees del grup.

Noticias relacionadas

contador