ep el presidente y consejero delegado de naturgy francisco reynes clausura el encuentro empresarial
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

Naturgy deixarà de publicar els resultats cada trimestre i se cenyirà als semestrals. La modificació de la Llei del Mercat de Valors espanyola va eliminar l'obligació de publicar estats financers trimestrals de les societats cotitzades i Naturgy ha dit que, atenent aquesta possibilitat, només publicarà els seus resultats semestrals.

  • 23,22€
  • 0,09%

Fonts de la companyia han confirmat a Bolsamania que això començarà a aplicar-se des d'ara, de manera que els propers resultats de Naturgy no es coneixeran fins després de juny d'aquest any, quan comuniqui les xifres del primer semestre, sense fer-se anuncis en finalitzar al primer trimestre.

Naturgy ha volgut assenyalar, a l'informe de resultats del 2022 que ha publicat aquest dimecres, en què ha realitzat aquest anunci, que segueix "fermament compromesa a proporcionar als mercats de capitals una visió a llarg termini del seu exercici financer i operatiu mentre que manté una comunicació fluida i transparent amb els grups dʻinterès".

Cal recordar que, des que es va modificar la Llei i es va permetre no publicar els resultats trimestre a trimestre, l'única companyia de l'IBEX que s'havia acollit a aquesta possibilitat va ser Grifols, que ha hagut de rectificar i tornarà a publicar els seus comptes cada tres mesos des d'aquest proper mes de març. La complicada situació que travessava la farmacèutica l'any passat, tenallada per un elevat deute que preocupava molt el mercat i que el va penalitzar amb força a la borsa, el va portar a canviar de decisió per augmentar la transparència.

"Grifols té previst seguir millorant la freqüència i l'eficàcia de les comunicacions", assegurava en un comunicat el mes de setembre passat. “També ens agradaria anunciar que (encara que no és requerit segons la llei espanyola) Grifols té la intenció de publicar informes de resultats trimestrals a partir del primer trimestre del 2023”, afegia.

En el cas de Naturgy, Ángel Pérez, analista de Renta 4, considera que la decisió no l'hauria d'afectar pel tipus de negoci. "Al final, el negoci de Naturgy és estable, amb una visió a llarg termini, i crec que aquesta decisió no els hauria d'afectar", comenta a Bolsamanía. "És un negoci que es mesura anualment, en què els trimestres tenen menys rellevància", afegeix.

Noticias relacionadas

contador