ep archivo   gasoducto medgaz
MEDGAZ - Archivo

Naturgy estén la seva correcció borsària. Des que va anunciar la seva escissió a dues companyies cotitzades, les seves accions han baixat amb molta força i el valor ha caigut fins a mínims de novembre.

  • 23,22€
  • 0,61%

L'última notícia sobre la companyia és que Medgaz, el gasoducte que uneix Espanya amb Algèria a través del Mediterrani, serà inclòs a l'empresa que aglutini els actius no regulats de Naturgy, dins del procés d'escissió que durà a terme el grup, segons indiquen els experts de Bankinter.

Medgaz sempre ha estat un actiu crític per a la seguretat energètica a Espanya, però més ara, arran del tancament al mes d'octubre passat de l'altra xarxa que uneix aquest país amb Algèria, la del GME, o gasoducte del Magrib, que travessa Marroc.

Com que es queda com l'única connexió gasista per tub entre Espanya i Algèria, el Medgaz adquireix un enorme valor estratègic. El gasoducte està controlat en un 51% per Sonatrach (el monopoli algerià d'hidrocarburs) i Medina (societat conjunta entre Naturgy i BlackRock).

Aquests analistes assenyalen que “Medgaz s'incorporaria a MarketsCo, que, a més, inclourà altres negocis no regulats del grup com les renovables, les centrals de producció elèctrica i les comercialitzadores de llum i gas.

D'altra banda, NetworksCo aglutinarà els negocis regulats de les xarxes de llum i gas. Quant al valor de l'actiu, les xifres que s'estan barrejant coincideixen amb les corresponents a les implícites en les transaccions que vam veure el 2020.

El preu acordat suposava un valor de 1.900 milions d'euros: 1.300 milions pel capital i 600 milions de deute. En base a aquesta valoració també es va formalitzar l'entrada de Blackrock a Medina. El preu acordat implicava una ràtio de 6,9 ​​vegades l'EBITDA esperat el 2021.

"Als preus actuals no veiem gaire potencial de revaloració en l'acció de Naturgy. La ràtio PER sobre els beneficis del 2025 inclosos al seu Pla Estratègic se situa en 15,8 vegades. I la rendibilitat per dividend (4,7%) és inferior a altres empreses del sector (REE, Enagás)”.

contador