dl elon musk tesla spacex space x twitter pd
Sharecast / public domain image

Elon Musk torna a ser centre de les crítiques. Un dels seus darrers tuits ha provocat una gran polèmica. En concret, el que va llançar atacant George Soros, que sovint és objecte de les seves paraules antisemites. Però el fundador de Tesla i ara propietari de Twitter no s'ha quedat callat: "Diré el que vulgui, i si la conseqüència és perdre diners, que així sigui".

Així ho ha dit aquest dimarts en una entrevista a la cadena CNBC, en què s'ha defensat de les crítiques rebudes dient que no li importa si els seus tuits incendiaris espanten possibles compradors de Tesla o als anunciants de Twitter.

Musk torna a estar a la picota després d'haver comparat el multimilionari liberal de 92 anys i donant demòcrata George Soros amb el dolent de X-Men Magneto, un jueu supervivent de l'Holocaust, en un dels seus tuits. "Vol erosionar el teixit mateix de la civilització. Soros odia la humanitat", va tuitejar Musk aquest dilluns.

El multimilionari ja havia criticat anteriorment Soros, però ara s'hi ha llançat després que Soros Fund Management hagi reduït recentment la seva participació en Tesla. De fet, Soros, que és jueu, s'ha convertit en un dels blancs favorits dels experts i polítics de dretes, i sovint és objecte d'atacs antisemites. Cal recordar que Soros i la seva família van escapar dels nazis durant la Segona Guerra Mundial.

Les crítiques han plogut a Musk fins i tot des de les altes esferes, i és que el Ministeri d'Afers Estrangers d'Israel ha dit que els tuits de Musk tenien "connotacions antisemites".

En qualsevol cas, la seva defensa a les crítiques per la seva piulada sobre Soros no és l'única cosa destacable de l'entrevista de Musk. També s'ha mostrat contrari al teletreball, ja que creu que és “moralment incorrecte”. Segons la seva opinió, és hora que els reticents a l'oficina "baixin del maleït cavall moral amb la seva merda de treballar des de casa perquè estan demanant a tots els altres que no treballin des de casa mentre ells ho fan".

"La classe dels ordinadors portàtils està vivint al país de la la", ha afirmat Musk, que ha recordat que els treballadors de les fàbriques segueixen havent d'acudir en persona als seus llocs. "Mira els cotxes, la gent treballa des de casa aquí? Naturalment, no", ha destacat.

"Així que la gent que està construint cotxes, donant servei als cotxes, construint cases, arreglant cases, fent el menjar, fent totes les coses que la gent consumeix", ha dit, s'han de desplaçar i anar a la feina. Per això creu que aquest assumpte "no és només una qüestió de productivitat". "Crec que és moralment incorrecte" plantejar el teletreball quan hi ha gent que no hi pot optar i ell vol que els treballadors de Twitter i Tesla treballin a l'oficina.

Finalment, Musk ha dit a l'entrevista que creu que la Reserva Federal (Fed) trigarà massa a baixar els tipus d'interès quan l'economia dels EUA s'alenteixi, i això perjudicarà la demanda dels consumidors. Els tipus alts, ha apuntat, “encaren moltes coses”. I "si el pagament del cotxe o la hipoteca de casa teva absorbeix més del teu pressupost mensual, llavors tens menys diners per comprar altres coses".

Noticias relacionadas

contador