arcelormittal florange acier 20220219114513

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat amb 24 milions d'euros ArcelorMittal, Sidenor i Balboa per infraccions "molt greus" al mercat de compra de ferralla.

  • 23,25€
  • 4,64%

Segons informa l'organisme, les companyies es van revelar mútuament informació sobre els preus que oferirien als proveïdors de ferralla fèrrica. A més, van compartir dades sobre les parades tècniques de les instal·lacions de manera que s'anticipaven la futura demanda de ferralla. Així mateix, van intercanviar informació sobre els preus de tercers competidors obtinguda dels proveïdors, que encara no era pública per al mercat.

La CNMC ha explicat que la investigació es va iniciar a partir d'una informació anònima remesa a la Comissió Europea sobre la possible existència d'un càrtel al mercat de compra de ferralla.

"La CNMC ha sancionat dues infraccions constitutives de càrtel consistents en intercanvis d'informació entre empreses competidores. Aquests intercanvis s'han produït, per una banda, entre Balboa i Sidenor i, per altra banda, entre Sidenor i ArcelorMittal", explica en un comunicat.

La quantitat més gran haurà de pagar-la ArcelorMittal (12.120.000 euros) pels intercanvis d'informació entre gener i agost del 2018 amb Sidenor. Per aquests fets, Sidenor haurà de pagar 9.340.000 euros. Per part seva, la multa a Balboa ascendeix a 1.340.000 euros pels intercanvis d'informació amb Sidenor a l'agost del 2017. Sidenor haurà d'abonar 1.210.000 euros per aquest motiu.

En el cas de Balboa, la CNMC ha informat que la seva multa ha quedat rebaixada a 670.000 euros en haver aplicat una reducció del 50% per la col·laboració de la seva matriu Gallardo Balboa, en el marc del Programa de Clemència de la CNMC.

La CNMC ha recordat que contra aquesta resolució no es pot interposar cap recurs en via administrativa, podent interposar recurs contenciós administratiu a l'Audiència Nacional, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació.

contador