ep archivo   samsung y movistar presentan en peru el galaxy e7
TELEFÓNICA - Archivo

Movistar ha implantat la identificació avançada (onboarding digital) a tots els seus canals (presencial, telefònic i en línia) per fer diverses gestions, amb l'objectiu de garantir la seguretat dels seus clients al màxim, i evitar el frau o la suplantació d'identitat.

  • 4,32€
  • -0,35%

La companyia ha explicat que el projecte s'ha desenvolupat en col·laboració amb Telefónica Tech i Daon, que ha aportat la seva solució Digital Onboarding per garantir la verificació de les identitats dels clients i la protecció de les seves dades.

D'aquesta manera, Movistar i O2 ofereixen la identificació avançada per fer operacions sensibles de forma àgil i segura, com ara el canvi de compte corrent o contrasenya, la modificació de dades personals o el duplicat de targeta, entre d'altres.

Per activar la verificació avançada, que assegura que el client sigui la persona titular del servei, cal que l'usuari es faci un selfie amb el mòbil i disposi del document identificatiu amb foto amb què està donat d'alta a Movistar.

"Amb aquestes dades, Movistar verifica la identitat fent una comparació entre el selfie i la fotografia del document esmentat, una prova de vida i una validació del document. Un cop realitzat el procés, que ja queda activat sense necessitat de repetir-lo cada vegada que es desitgi fer una gestió, el client pot adquirir els serveis o realitzar les operacions necessàries", ha assenyalat l'operadora.

Les dades generades durant el procés d'onboarding es fan servir exclusivament per a la verificació d'identitat i la seguretat en les gestions més sensibles. "Són tractats de manera segura d'acord amb el que estableix el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD)," ha aclarit l'empresa.

Aquesta opció de verificació avançada està habilitada per realitzar-se tant en línia pel propi client com al canal telefònic i de forma presencial en un punt Movistar, on el gestor ajudarà el client amb el procés d'onboarding.

"Per oferir i gestionar aquest servei, Telefónica col·labora amb Daon, una empresa líder que permet a les organitzacions de tot el món verificar, autenticar i protegir de forma fàcil i precisa les identitats dels clients a qualsevol canal, al llarg del cicle de vida de l'usuari", ha indicat.

Amb tecnologies d'intel·ligència artificial, autenticació biomètrica i verificació d'identitat, la tecnologia de Daon garanteix que les identitats dels clients de Movistar i O2 es verifiquin amb precisió i que les dades estiguin ben protegides.

"Aquest és el primer pas d'una operativa que a futur podria fer servir la biometria capturada (sempre que el client consenti el seu tractament) per accedir a determinades gestions només amb un selfie però amb la màxima protecció davant de deepfakes i altres ciberatacs".

Noticias relacionadas

contador