iag wizzair portada
Alberto Sánchez

Deutsche Bank, Bank of America i ara Morgan Stanley. Els grans bancs internacionals avisen que les coses s'estan posant lletges per a les aerolínies en un context d'alta inflació, cosa que fa que el consumidor de la Unió Europea (UE) sigui potencialment més feble, i enmig d'uns preus elevats del petroli, que serà complicat repercutir en els bitllets.

IAG

  • 2,50€
  • 1,84%

Així ho advertia Deutsche Bank la setmana passada i així ho adverteixen Bank of America i Morgan Stanley aquesta. De fet, Morgan Stanley retalla aquest dimarts el preu objectiu sobre IAG fins als 2,3 euros des dels 2,5 euros. IAG cotitza actualment als 1,7 euros per títol.

Diu en banc nord-americà que "s'acosta un estiu difícil" per a les aerolínies, amb riscos per als resultats, perquè l'escassa demanda i la inflació poden reduir els marges. Tot i així, considera que hi podria haver "algunes oportunitats", ja que algunes aerolínies presenten "un bon valor sobre la base dels beneficis recuperats".

"Creiem que EasyJet i Ryanair semblen atractives al sector de les aerolínies de baix cost i IAG entre les tradicionals", comenta.

Morgan Stanley reitera el seu consell de sobreponderar IAG malgrat aquesta rebaixa de preu, igual que fa amb Ryanair (a la qual retalla fins a 20 euros des de 21 euros). Pel que fa a EasyJet, també reitera sobreponderar, amb un descens en el valor objectiu fins als 800 penics des dels 900 penics. Per a Wizz Air Holding, reitera neutral i baixa el preu fins als 2.800 penics des de 4.900 penics.

Noticias relacionadas

contador