dl pepsico pepsi cola soft drinks snack foods manufacturer delivery lorry truck pd
Sharecast / public domain image

Morgan Stanley ha decidit rebaixar la recomanació de PepsiCo a 'equiponderar' des de 'sobreponderar', ja que considera que les raons per ser optimistes amb les accions ja estan incloses en el preu, una acció que es produeix menys d'una setmana després que la companyia presentés els resultats trimestrals, que van donar un benefici net atribuït de 2.748 milions de dòlars (2.467 milions d'euros).

A més, l'agència té fixat un preu objectiu de 210 dòlars per a les accions de PepsiCo, xifra que els atorga un potencial de revaloració superior al 10% des del seu nivell de cotització actual.

"En general, ens agrada recomanar noms en què puguem assenyalar punts discrets que el mercat no està valorant. A Pepsi, després d'un altre sòlid resultat al segon trimestre, el nostre sobreponderar anterior reflectia que el mercat no s'estava enfocant prou en la fortalesa del segment en relació amb les preocupacions del mercat sobre la participació de begudes, i que Pepsi tenia un poder de fixació de preus relatiu molt més fort en comparació amb els seus parells", destaca l'analista Dara Mohsenian en declaracions recollides per CNBC .

Mohsenian va qualificar la rebaixa com a "relativament senzilla" després d'una crida a la sobreponderació de diversos anys.

Els ingressos nets de Pepsi durant el trimestre van pujar fins als 22.322 milions de dòlars (20.040 milions d'euros), un 10,4% més en valors absoluts i un 13% més en dades orgàniques, que exclouen l'impacte del tipus de canvi i de les variacions del perímetre comptable de l'empresa.

La multinacional va aplicar durant el trimestre una pujada de preus del 15% de mitjana, que va assolir el 20% a Europa, mentre que els volums comercialitzats van disminuir un 2,5%

contador