ep archivo   el consejero delegado de enagas arturo gonzalo durante la rueda de prensa de
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

Morgan Stanley revisa avui dilluns el sector de les utilities espanyoles i, com a resultat, eleva els preus objectius d'Endesa, Redeia i Iberdrola. Tot i això, baixa el d'Enagás. De fet, aquesta última és avui un dels pitjors valors de l'IBEX, encara que les retallades són moderades.

  • 14,12€
  • 1,66%
  • 12,31€
  • 1,57%

"Avaluem una gamma de possibles resultats de la revisió del marc regulador, esperant millores en els rendiments permesos i el creixement del RAB (Base d'Actius Regulats). No obstant això, la nostra nova anàlisi suggereix que el resultat probablement no alterarà de manera significativa les perspectives per a les accions exposades, cosa que crea un marge per a la decepció en comparació amb les expectatives del mercat", assenyala Robert Pulleyn, expert de Morgan Stanley.

El banc nord-americà ha pujat el preu d'Endesa fins als 19 euros des dels 18 euros, nivells a què cotitza actualment (19,7 euros).

En el cas de Redeia, l'eleva fins als 17 euros des dels 16 euros, cosa que igualment gairebé no implica atorgar potencial borsari a la companyia, que cotitza actualment als 17,34 euros.

Pel que fa a Iberdrola, el millora fins als 14 euros des dels 13,5. En aquest cas, el nou preu suposa atorgar-li un potencial destacable del 15%.

Per la seva banda, com es comenta més amunt, ha baixat el seu valor teòric per a Enagás fins als 13 euros des dels 14 euros, xifra que implica una potencial de caiguda del 10% des dels 14,46 euros als quals cotitza actualment.

"Enagás és la que menys m'agrada de les quatre perquè no ha aconseguit pujar per sobre de la mitjana del 200", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía. A més, coincideix en la seva preferència per Iberdrola, que està previst que reparteixi dividend properament i que està fent una figura tècnica de continuació alcista just al voltant dels màxims històrics. El nivell clau és als 12,445 euros. "Quan els superi, es quedarà en pujada lliure i podria pujar tranquil·lament fins als 14 euros", indica Nuez. Afegeix que Endesa i Redeia també presenten un bon aspecte.

Noticias relacionadas

contador