ep exterior de la sede de telefonica
Eduardo Parra - Europa Press

Morgan Stanley controla una participació del 12,17% en Telefónica, que inclou el 9,9% declarat pel grup saudita Saudi Telecom Company (STC), segons ha comunicat el banc nord-americà a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 4,31€
  • 1,60%

Alhora, STC està controlada per Public Investment Fund (PIF), fons sobirà del govern d'Aràbia Saudita, que ha articulat la seva entrada a Telefónica a través de la societat Green Bridge Investment Company.

La comunicació feta per Morgan Stanley confirma les informacions que apuntaven a l'entitat nord-americana com l'artífex de l'entrada secreta de STC a Telefónica, que ha sorprès tant el Consell de l'operadora com el govern espanyol.

En aquest escenari, STC, mitjançant Green Bridge Management, controla directament el 4,9% del capital de Telefónica, màxim permès actualment per la legislació espanyola. A més, ha signat amb Morgan Stanley un contracte per comprar un 5% més, encara que aquesta compra està subjecta a obtenir l'autorització del govern espanyol.

Pel que fa a la participació de Morgan Stanley, que s'articula íntegrament a través d'instruments financers derivats, no és clar per què ha declarat el control sobre el 12,17% del capital, sobretot perquè STC aspira a controlar-ne de moment el 9,9%.

Noticias relacionadas

contador