cesar alierta telefonica portada

El que va ser president executiu de Telefónica entre el juliol del 2000 i l'abril del 2016, Cessar Alierta, finalment ha mort aquest dimecres als 78 anys després d'haver estat ingressat en estat molt greu a una clínica de Saragossa, ciutat on va néixer.

Cal recordar que, el 2020, el seu estat de salut es va complicar després de patir dos infarts i va estar ingressat en coma induït i estat greu.

Després de deixar la presidència de Telefónica el 2016, Alierta va continuar al capdavant de la Fundació Telefónica fins al 2022.

Entre la seva trajectòria professional destaquen els seus primers passos a Banco Urquijo i la presidència de l'Associació Espanyola del Mercat de Valors (AEMV), entre el 1991 i el 1996. Després va ser president de Tabacalera. A més, era un dels principals accionistes del Reial Saragossa.

El seu successor a Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha reaccionat amb un missatge a la xarxa social X: "Es un día amargo para la familia Telefónica. A fuerza de latir y de querer nos deja César, un corazón abierto de par en par. Muchas gracias querido amigo".

contador