ep archivo   promocion de aedas homes 20240904084503
Europa Press - Archivo

L'agència de qualificació Moody's Ratings ha optat per mantenir la qualificació de família corporativa d'Aedas Homes a 'Ba2', segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 24,60€
  • 0,20%

La companyia nord-americana ha indicat en un informe recent que aquesta qualificació es recolza principalment en la "posició de lideratge" de la promotora immobiliària al mercat. "La sòlida dinàmica del mercat de la construcció d'habitatges a Espanya (Baa1, Positiu), caracteritzat per una escassetat estructural d'oferta i un nombre creixent de llars a les regions on opera Aedas, dona suport a les seves operacions", subratllen els analistes de Moody's.

"A més, el seu banc de sòl, que majoritàriament compta amb tots els permisos i està llest per construir i situat en regions espanyoles econòmicament dinàmiques, reforça encara més el seu potencial de creixement", afegeixen aquests experts.

Amb tot, l'agència novaiorquesa opina que la qualificació segueix estant "dèbilment posicionada" i "limitada" per una postura financera "més agressiva del que estava inicialment previst".

Això, destaquen, posarien de manifest les distribucions extraordinàries als accionistes que han debilitat la seva ràtio deute/capitalització, cosa que "podria soscavar la qualificació, especialment si l'entorn empresarial es deteriora significativament a causa del caràcter cíclic inherent al sector de la construcció d'habitatges, la persistent incertesa econòmica i l'enduriment de les condicions creditícies".

"Altres reptes són la petita escala de l'empresa i la seva limitada trajectòria operativa, el risc de deteriorament del banc de sòl en propietat i els possibles riscos d'esdeveniments derivats de la fragmentació del mercat", afegeixen els estrategs de Moody's.

Amb tot, la companyia nord-americana subratlla que, atès que la qualificació d'Aedas continua sent "dèbil", serà difícil millorar-ne la valoració. Tot i això, la perspectiva 'estable' de la qualificació reflecteix l'expectativa que l'empresa "seguirà executant amb èxit el seu pla de negoci i mantindrà un palanquejament moderat, de manera que el seu deute net/EBITDA no superi 2x en l'exercici fiscal finalitzat el març del 2025, durant els propers 12 o 18 mesos".

"La nostra expectativa també inclou el manteniment d'una bona liquiditat, a través d'un enfocament proactiu en la gestió dels propers venciments de deute, en particular el venciment del bo el 2026, durant el mateix període. Al mateix temps, el feble posicionament de la qualificació deixa l'empresa sense capacitat per obtenir resultats pitjors o emprendre una estratègia financera més agressiva", afegeixen aquests analistes.

Finalment, els experts de Moody's destaquen que l'entorn operatiu per al sector de la construcció d'habitatges a Espanya seguirà sent "favorable" a causa dels fonaments positius de creixement a mitjà i llarg termini a les regions on opera Aedas, demostrat pel sòlid nivell de prevendes de l'empresa durant els propers dos anys. "El perfil de renda mitjana-alta dels clients subratlla encara més la resistència del volum de vendes i els preus de l'empresa", sentencien.

Noticias relacionadas

contador