ep archivo   logo de gestamp
GESTAMP - Archivo

Moody's canvia de manera positiva la perspectiva de Gestamp i afirma, a més, la qualificació de família corporativa (CFR) a llarg termini de Ba3 del grup.

  • 2,80€
  • 5,66%

"L'afirmació de les qualificacions i el canvi en la perspectiva a positiva des d'estable es deuen al sòlid creixement orgànic i de guanys informat per Gestamp i la millora en la generació d'efectiu a la primera meitat del 2023", detalla l'agència.

L'acció de qualificació reconeix, a més, el palanquejament reduït de Gestamp "que reflecteix el seu EBITDA més gran i gairebé 500 milions de pagaments de deute al primer semestre del 2020, després del refinançament d'una línia de crèdit sindicada i préstecs bilaterals el maig de aquest any".

Moody's espera que el palanquejament de Gestamp es redueixi a 3x per a finals del 2023, un nivell adequat per a la categoria de qualificació Ba2.

Per la seva banda, les qualificacions afirmades de Ba3 "continuen recolzades per les sòlides posicions de Gestamp als mercats de components BIW, xassís i certs productes de mecanismes, historial de creixement d'ingressos orgànics per sobre del mercat, rendibilitat estable durant els últims cinc anys (excepte l'any 2020, colpejat per la pandèmia) i la seva exposició positiva a les tendències de la indústria automotriu en termes d'estàndards de seguretat més estrictes i lleugers”.

Per part seva, assenyalen que la liquiditat de Gestamp és sòlida, recolzada per la seva àmplia posició de caixa de 1.100 milions d'euros i una línia de crèdit rotativa compromesa de 500 milions d'euros (amb venciment el 2028) totalment disponible i recentment incrementada el 30 de juny del 2023.

Els contractes de línies de crèdit bancàries sènior garantides de Gestamp contenen dos convenis financers (cobertura d'interessos i palanquejament ajustat), segons els quals Moody's espera que el grup mantingui una àmplia capacitat en tot moment.

Noticias relacionadas

contador