ep archivo   banco monte dei paschi
EUROPA PRESS - Archivo

Monte dei Paschi di Siena durà a terme una ampliació de capital per import de 2.500 milions, a la qual l'Estat acudirà proporcionalment, i farà un pla d'optimització que suposarà el tancament de l'11% de les oficines i la sortida de 4.000 treballadors.

L'entitat italiana, controlada un 64% per l'Estat, ha presentat aquest dijous el seu Pla Industrial per al període 2022-2026. En el marc d'aquest pla, ha explicat que tancarà l'11% de sucursals i acomiadarà uns 4.000 treballadors de manera voluntària, amb un càrrec únic de 800 milions d'euros.

L'objectiu de Monte dei Paschi és reduir els costos fins al 60% dels ingressos el 2024, des del 71% de fa un any. Luigi Lovaglio, conseller delegat del banc des del febrer, pretén, a més, racionalitzar la seva estructura, fusionant al grup les filials MPS Capital Services, MPS Leasing & Factoring i la unitat de serveis informàtics.

Monte dei Paschi es desprendrà de 1.300 milions d'euros en crèdits incobrables d'aquí al 2026, començant per una cessió de 800 milions d'euros que espera completar a finals d'aquest any.

"Avui s'obre un nou capítol per al nostre banc, que reprendrà una trajectòria de desenvolupament i recuperarà un sòlid nivell de capital, mantenint la seva autèntica identitat i collint les lliçons de la seva llarga història. El nou Pla es basa en un model de desenvolupament sostenible per acompanyar el creixement de les diferents realitats locals als territoris on operem", ha declarat Patrizia Grieco, presidenta de l'entitat.

contador