rovi moderna
54,10$
  • -0,72$
  • -1,31%

Moderna, que produeix la vacuna contra la Covid-19 en aliança amb Laboratorios Rovi, ha anunciat la inversió de 500 milions d'euros a Espanya.

L'empresa de biotecnologia, pionera en teràpies i vacunes d'ARN missatger (ARNm), considera Espanya un país fonamental dins de l'estratègia i el futur de la companyia.

Alts directius de la companyia han transmès al Govern que Espanya és un país clau per a la fabricació de la seva vacuna d'ARN missatger (ARNm) contra ls Covid-19 per a països fora dels Estats Units a les instal·lacions de Rovi a Madrid, així com nous candidats d'ARNm en el futur.

Moderna considera que Espanya és un mercat clau pel seu accés al talent, l'entorn de negocis i la qualitat de les infraestructures, així com per les polítiques de suport del Govern a la innovació al sector biotecnològic.

Moderna té una important inversió a Espanya a través de la seva col·laboració per a fabricació amb Rovi i la seva presència comercial. El 2022 Moderna espera que aquesta inversió sigui d'aproximadament 500 milions d'euros.

El febrer de 2022, Moderna va anunciar una col·laboració a llarg termini per augmentar la capacitat de fabricació a les instal·lacions de Rovi a Madrid. A més de produir la vacuna COVID-19 de Moderna, la plataforma de fabricació de Rovi també es podrà utilitzar per donar servei a futures vacunes d'ARNm de Moderna.

Com a part dels esforços de fabricació moderna a Espanya, la companyia té previst construir a la Comunitat de Madrid un laboratori de proves de qualitat per a les vacunes d'ARNm, que s'espera que estigui operatiu el 2023.