ep logo de microsoft en el mobile world congress mwc 2023 durante la segunda jornada a 28 de febrero
David Zorrakino - Europa Press

Microsoft eclipsa Apple. La tecnològica de Redmond s'ha convertit en l'empresa més valuosa del món per capitalització de mercat, ja que ha superat la companyia de la poma al final de la sessió borsària de divendres.

  • 228,87$
  • 3,71%
  • 438,69$
  • 1,83%

Les accions de Microsoft van finalitzar la setmana amb una pujada superior al 3%, cosa que va elevar el valor de l'empresa fins als 2,89 bilions de dòlars, mentre que els títols d'Apple van tancar amb una caiguda de més del 3% i van reduir la capitalització fins als 2,87 bilions de dòlars.

Dijous passat, aquesta fita es repetia momentàniament durant les operacions intradia, quan Microsoft va pujar a prop d'un 1% a l'obertura del parquet, cosa que va portar el valor fins als 2,87 bilions de dòlars, enfront d'Apple, que justament hi havia vist caure els seus títols en un 1%.

Tot i això, la companyia de Cupertino aconseguia revertir la situació i recuperava a mitja sessió un lideratge que li disputava últimament Microsoft.

L'empresa fundada per Bill Gates s'ha vist afavorida durant els darrers mesos gràcies a l'impuls de la intel·ligència artificial generativa i a la seva aposta per aquesta nova tecnologia.

Així mateix, la incorporació de la tecnologia d'OpenAI en el seu conjunt de programari de productivitat ha ajudat a provocar un repunt en el seu negoci al núvol durant el trimestre de juliol a setembre. El seu lideratge en IA també ha creat una oportunitat per desafiar el domini de Google a la cerca web.

Apple, d'altra banda, ha començat l'any amb dubtes sobre la demanda dels seus productes, a causa de la feblesa mostrada a les vendes durant l'any passat. D'aquesta manera, tant els analistes de Barclays com els de Piper Sandler rebaixaven la valoració enmig de les preocupacions sobre l'iPhone.

"Ens preocupen els inventaris de telèfons mòbils entrant al primer semestre del 2024 i també creiem que les taxes de creixement han tocat sostre per a les vendes d'unitats (...) el deteriorament de l'entorn macroeconòmic a la Xina també podria pesar en el negoci de telèfons mòbils", ressaltava l'estrateg de Piper Sandler, Harsh Kumar, en una nota a clients, recollida per Reuters.

Fins ara, Apple era la companyia més valuosa del món i havia arribat fins i tot a fer història en superar els 3 bilions de valor a la borsa el mes de juny passat, una cota que ja va superar a nivells intradia el gener del 2022.

Apple ha tingut el títol de companyia més valuosa durant més d'un any, després de breus períodes en què aquesta distinció ha recaigut en mans de Saudi Aramco i Microsoft.

contador