sam altman 20231118103138

Microsoft ha anunciat aquest dilluns que ha contractat Sam Altman per dirigir un nou equip de recerca avançada d'IA (intel·ligència artificial). Ho ha fet després que el directiu fos acomiadat com a CEO d'OpenAI aquest cap de setmana, aixecant un gran enrenou.

  • 401,70$
  • -1,64%

La notícia l'ha anunciat el mateix director executiu de Microsoft, Satya Nadella, en un missatge a X (abans Twitter). "Seguim compromesos amb la nostra associació amb OpenAI i confiem en el nostre full de ruta de productes, en la nostra capacitat per seguir innovant amb tot el que hem anunciat a Microsoft Ignite i a seguir recolzant els nostres clients i socis", ha destacat.

També ha dit que a la companyia "estem desitjant conèixer Emmett Shear i el nou equip directiu d'OAI i treballar amb ells". Nadella s'ha expressat així després de la tempesta en què s'ha vist embolicada aquest cap de setmana OpenAI, l'empresa creadora de ChatGPT, després d'anunciar per sorpresa l'acomiadament d'Altman al·legant que no va ser "sincer en les comunicacions" a la junta directiva.

De fet, Microsoft i altres inversors van intentar convèncer el consell perquè Altman tornés, però les negociacions van saltar pels aires aquest diumenge a última hora a San Francisco i finalment no hi va haver acord. De fet, OpenAI va decidir fitxar Shear com a CEO, i ha estat després d'aquesta decisió quan Microsoft ha anunciat la contractació del que era director executiu d'OpenAI fins divendres.

"Estem molt contents de compartir la notícia que Sam Altman i Greg Brockman, juntament amb altres col·legues, s'uniran a Microsoft per dirigir un nou equip de recerca avançada d'IA", ha anunciat Nadella. "Esperem actuar amb rapidesa per proporcionar-los els recursos necessaris per al seu èxit", ha afegit. Cal recordar que Brockman se'n va anar d'OpenAI després d'haver estat degradat pel consell, i també diversos desenvolupadors van abandonar l'empresa emergent pel que va passar amb Altman.

La resposta d'Altman no ha trigat a arribar, i l'ha donat a la mateixa plataforma, X. En resposta al missatge de Nadella, l'ara treballador de Microsoft ha posat un breu "la missió continua".

"APORTAR UNA MICA DE BRILLANTOR"

El fitxatge d'Altman també ha tingut impacte en la cotització de Microsoft, que puja un 2% aquest dilluns a les operacions prèvies al toc de campana. "Microsoft confia que Altman pugui aportar una mica de brillantor a la seva iniciativa interna d'IA i també espera que el nou conseller delegat d'OpenAI, Emmett Shear, pugui estabilitzar l'empresa pionera en IA i el valor de la seva inversió", comenta Ben Laidler, estrateg de mercats globals d'eToro.

Des d'aquesta empresa recorden que el llançament el novembre de 2022 de ChatGPT per part d'OpenAI "va desencadenar el que possiblement hagi estat l'adopció de tecnologia de consum més ràpida de la història". Però, remarquen, "el sorprenent acomiadament d'Altman divendres demostra que això ha estat acompanyat d'importants dolors de creixement".

I també "ha posat el gegant tecnològic Microsoft en una situació difícil", ja que és el patrocinador i accionista més gran d'OpenAI (49%) i el beneficiari més gran de la seva valoració, que s'ha disparat fins als 86.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador