• Para especificar si creemos razonablemente que el atacante es patrocinado por un Estado
  • Facebook, Twitter y Yahoo ya han adoptado medidas similares
Microsoft

Microsoft advertirà els usuaris del seu correu electrònic Outlook de possibles atacs il·legals dels governs als correus electrònics dels seus clients

En un comunicat recollit per Reuters, el fabricant de programari ha explicat que “atès que el panorama de les amenaces ha evolucionat, el nostre enfocament també ho ha fet i ara anirem més enllà de les notificacions i guies per especificar si creiem raonable que l’atacant és ‘patrocinat per un Estat’”.

CANVI DE POLÍTICA, EN LÍNIA AMB ALTRES EMPRESES

L’agència de notícies afirma que aquest canvi de política es produeix després que l’empresa no informés als seus usuaris d’un atac realitzat en el 2011, centrat en líders internacionals de les minories tibetana i uighur de la Xina, en particular.

En aquest atac, segons dos antics treballadors de Microsoft, va quedar palès que l’atac l’havia realitzat el Govern xinès, però finalment els usuaris atacats no van ser avisats. Segons l’empresa, no es va poder identificar els atacants, i per això no es va notificar qui va realitzar l’atac.

Altres grans companyies com Facebook, Twitter i Yahoo, ja han adoptat mesures similars en els darrers mesos, per protegir la privacitat dels usuaris.

contador