satya-nadella-pdg-de-microsoft-presente-la-strategie-du-groupe-sur-le-cloud

La primera jornada del Mobile World Congress, que es desenvolupa a Barcelona del 25 al 28 de febrer, ha deixat trobades amb els directius de les operadores i empreses punteres del sector. Durant aquestes presentacions, el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, i el conseller delegat de Microsoft, Satya Nadella, han anunciat una aliança estratègica entre les dues companyies per desplegar la intel·ligència artificial (AI). Nadella, més tard, va assegurar que veu un futur en què la informàtica sigui pertot arreu.

L'acord entre els dos gegants de les noves tecnologies té com a base el treball conjunt que han realitzat fins ara les dues companyies tant en l'ús de les dades com en la Quarta Plataforma de Telefónica, sobre la qual s'han desenvolupat ja nous serveis com aura, l'assistent digital amb AI de la companyia.

LA INFORMÀTICA, PERTOT ARREU

Nadella, per la seva banda, va afirmar que les tendències que registrarà el mercat a curt termini seran que la informàtica sigui "encara més pertot arreu" i que la tecnologia 5G vagi guanyant protagonisme.

El conseller delegat de Microsoft ha afegit que l'experiència de l'usuari camina cap a "la realitat barrejada" amb la interacció de diferents elements, com diàlegs, mirades, gestos i el contacte, i de tots els dispositius que tenen les persones.

Durant una conferència, ha afirmat que per provocar i aconseguir canvis es requereixen noves aptituds, tenir una cultura que ho permeti, i curiositat que els busqui i aporti idees. "Són tres coses que s'han de produir juntes", va respondre durant un debat quan el fundador de Mobilegeeks, Sascha Pallenberg, li va plantejar com ha de ser un entorn propici perquè hi hagi transformacions.

Ho va dir el primer dia del MWC al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, ​​durant la sessió 'Un futur intel·ligent per a tots' al costat del president de la junta d'administració de Daimler AG i director de Mercedes-Benz Cars, Dieter Zetsche.

Segons Nadella, els tres conceptes s'entrellacen i permeten emprendre canvis, com s'ha fet a la seva empresa: "Microsoft tenia l'avantatge de tenir Bill Gates. Però també hi havia 30 persones més que es creien Bill Gates", va afegir com a mostra de la necessitat d'una cultura que permeti reconèixer la necessitat de noves competències i que es qüestioni què s'està fent per anar més enllà.

Sobre això, Dieter Zetsche va subratllar que s'ha "d’exposar el canvi" a l'equip que forma les empreses, perquè pugui aconseguir nous plantejaments, a més de tenir en compte què demanen els clients en lloc de conformar-se amb la posició de mercat que tingui una companyia.

També va dir que no s'ha de buscar la transformació de dalt a baix, sinó "donar poder" als treballadors perquè decideixin cap a on ha d'anar l'empresa, amb el suport de l'equip directiu.

Noticias relacionadas

contador