ep archivo   fabrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Nous canvis a Grifols. En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la farmacèutica catalana ha anunciat que Albert Grifols Coma-Cros deixa de tenir la categoria de conseller executiu, fent així un pas més en la separació de família i empresa després de la reorganització de la cúpula anunciada aquest dilluns.

  • 10,08€
  • 0,15%
  • 8,10€
  • 0,81%

"El Sr. Albert Grifols Coma-Cros ha deixat de tenir la categoria de "conseller executiu" en deixar d'exercir funcions de direcció a la Societat o el seu Grup, per la qual cosa passa a tenir la categoria de "conseller dominical" de conformitat amb l' article 529 duodecies de la Llei de Societats de Capital", ha indicat la companyia.

La decisió de la companyia segueix les comunicades aquest dilluns al tancament de mercat, que es van saldar amb una important remodelació de la directiva de la companyia catalana. En concret, Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu van finalitzar la seva etapa executiva i van deixar les seves funcions com Chief Corporate Officer (CCO) i Chief Operating Officer (COO), continuant els dos al consell d'administració com a consellers dominicals, de la mateixa manera, Nacho Abia substituirà el proper 1 d'abril Thomas Glanzmann com a conseller delegat (CEO) de la farmacèutica, mantenint-se aquest últim com a president executiu.

El moviment, van assegurar des de Grifols, s'enquadra dins "una estratègia d'evolució del govern corporatiu planificada des de fa temps i acuradament dissenyada, que Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu van iniciar el 2022, juntament amb el Consell, per separar progressivament la propietat de la gestió de la companyia.

Els analistes han aplaudit els canvis anunciats per Grifols, ja que entenen que és "positiu" que decideixin posar terra pel mig entre la família fundadora i la direcció de la companyia. "Entenem que serviran per calmar alguns dels recels sorgits en àmplies capes del mercat sobre els possibles conflictes d'interès en mantenir interessos tant a Grifols com a altres societats vinculades", expliquen els experts de Renta 4 Banc. Empreses com ara JP Morgan, Bankinter, Banc Sabadell o Barclays també han aprovat aquestes decisions.

L'equip d'anàlisi de Berenberg ha estat el més rotund, ja que creuen que són "un pas més en els esforços de Grifols per assolir els estàndards més alts de govern corporatiu". Així mateix, destaquen que el nomenament d'Abia com a CEO "té sentit", que es produeix en un "moment raonable" per dur a terme aquesta successió en la direcció de la companyia i que el seu perfil s'ajusta al que necessita una companyia com Grifols en aquests moments.

Quan Glanzmann va assumir el càrrec de conseller delegat el maig del 2023, vam pensar que tenia tres tasques principals: estabilitzar el vaixell, aplicar l'estratègia d'estalvi de costos iniciada pels seus predecessors i garantir que la recuperació operativa de l'empresa estigués ben encaminada. Segons la nostra opinió, la seva tasca en tots tres aspectes ha conclòs en gran mesura i ara té sentit nomenar-ne un nou CEO que pugui tirar endavant l'empresa durant els propers 5-10 anys (o més)”, expliquen.

Noticias relacionadas

contador