• El lloguer d'aquest tipus d'actius elevarà el seu pes en el negoci total del grup
ep ismael clemente consejero delegadomerlin properties
AED

Merlín Properties invertirà 250 milions d'euros durant els dos pròxims anys a construir nous centres logístics amb els quals es consolidarà com el major propietari de naus i magatzems de lloguer del país coincidint amb l'auge del comerç electrònic.

  • 10,01€
  • 0,25%

La SOCIMI que dirigeix ​​Ismael Clemente preveu desenvolupar 500.000 nous metres quadrats logístics, per als quals ja té sòl, amb els quals la seva cartera total d'aquest tipus d'actius se situarà a l'entorn dels 2,2 milions de metres.

"D'aquesta manera, Merlín es consolidarà com a líder d'un sector en què, a més, està present en tots els principals pols logístics del país", va destacar Clemente durant la seva intervenció a la junta d'accionistes de la SOCIMI, la major immobiliària patrimonialista cotitzada del país.

El lloguer d'aquest tipus d'actius elevarà el seu pes en el negoci total del grup

Amb la construcció de noves naus, el lloguer d'aquest tipus d'actius elevarà el seu pes en el negoci total del grup, de manera que s'espera que ja aquest any passi a generar el 13% del total d'ingressos per rendes, davant del 7% que va aportar de 2017.

Merlín reforça la seva posició al segment immobiliari logístic atès que ja té llogada el 100% la seva actual cartera i davant l'augment de demanda i rendes que augura per a aquest tipus d'actius derivat "de l'auge del comerç electrònic", segons ha apuntat el conseller delegat de la companyia.

El sector logístic acapararà així el 40% de la inversió total de 620 milions d'euros que preveu emprendre a la seva actual cartera d'actius fins el 2021.

Els 370 milions restants es faran servir en els plans de millora que desenvolupa per reposicionar un conjunt d'edificis d'oficines i centres comercials del país. Entre ells figura dos destacats edificis d'oficines de l'eix financer i de negocis de Madrid, els dos situats a escassos metres a la zona d'Azca.

Clemente considera que totes aquestes inversions convertiran la cartera de la companyia "en una de les més valorades i desitjades". A l'actualitat, ja figura com la major d'una immobiliària cotitzada, atès que presenta un valor d’11.254 milions d'euros i compta amb "alguns d'aquests edificis singulars que només surten al mercat molt de tant en tant".

COMPROMÍS DE SANTANDER

Merlín assegura comptar amb el suport del seu primer accionista, el Banc Santander, que té un 22,2% del seu capital social.

"No té intenció de liquidar de forma immediata la posició", va assegurar Clemente. "Estan compromesos amb el projecte de la companyia, a gust i els queda encara recorregut", ha afegit referint-se a l'entitat que presideix Ana Patricia Botín.

Quant al finançament, la primera SOCIMI del país costejarà les seves inversions amb caixa disponible i els recursos que obtingui de fer desinversions, entre d'altres les seves participacions en Testa i Aedas Homes i actius no estratègics.

MILLORA DE L''AVALUACIÓ'

En paral·lel, Merlín continua amb la seva estratègia de reduir i optimitzar el seu passiu, de 4.904 milions d'euros, equivalent al 45,5% del valor dels seus actius, un palanquejament que confia reduir a una taxa d'entre el 40% i el 42%.

D'aquesta manera, preveu refinançar el deute hipotecari de 838 milions d'euros que venç el 2024, "per allunyar el seu venciment en el temps", i també els 856 milions de passiu que vencen el 2021 per estendre la seva amortització fins el 2024, "aprofitant el buit que deixarà l'altre deute".

Amb tot, Merlín assegura estar treballant "intensament" per poder aconseguir una millora de la seva 'avaluació' en uns dos o tres anys, tot i que ja compta amb nota d’'investment grade', tant de Moody's com de Standard & Poor's. D'aquesta manera, pretén guardar davant l'eventual encariment de finançament com a conseqüència d'una futura pujada de tipus.

INTERÈS EN AEROPORTS

D'altra banda, la SOCIMI està interessada en participar en els plans de desenvolupament immobiliari que Aena llançarà a l'entorn dels aeroports de Madrid i Barcelona, ​​segons va avançar Ismael Clemente. "Ens interessa i ho mirarem amb tot l'interès del món", va assegurar el conseller delegat. "Quan el posin en marxa, aquí estarem", ha remarcat.

En virtut d'aquests plans, AENA preveu desenvolupar 2,7 milions de metres quadrats al voltant de l'aeròdrom de Barajas, cosa que requereix una inversió total del sector privat d'uns 3.000 milions d'euros i constituirà una de les majors operacions urbanístiques d'Europa. En el cas del Prat, abasta uns 1,84 milions de metres quadrats i una inversió de 1.300 milions.

Noticias relacionadas

contador