ep el consejero delegado de merlin ismael clemente
IESE

Merlin Properties és aquest dilluns el millor valor de l'IBEX (+2,5%, ha arribat a pujar més d'un 4%) després de l'operació anunciada divendres després del tancament. BBVA ha decidit recomprar una cartera de sucursals a la socimi per valor de 1.987 milions d'euros. La cartera que compra l'entitat, aconseguint el 100% de les accions de la societat Tree Inversiones Immobiliàries, està composta per 659 sucursals i tres edificis singulars.

  • 11,45€
  • -0,61%

Merlin ha ofert aquest dilluns informació addicional relacionada amb l'operació, i ha anunciat que la venda de Tree es destinarà a la cancel·lació del préstec hipotecari i dels derivats de Tree, així com als costos de la transacció; a un dividend extraordinari de 0,67 euros/acció (315 milions d'euros) i en efectiu per a una nova reducció del deute.

La socimi explica que el dividend extraordinari ha estat calculat com el 50% de les plusvàlues comptables i que el pagament “es pot executar fins al 30 de juny de 2023”.

Per als analistes, l'operació és una notícia positiva per a Merlin, ja que la venda implica una prima del 17% sobre el GAV el desembre del 2021 (1.697 milions). "Supera la nostra valoració en +10%. Per tant, l'operació té impacte positiu tant sobre NAV com sobre el nostre preu objectiu", expliquen des de Bankinter. El banc eleva el seu preu per a Merlin Properties fins als 10,4 euros des dels 10 euros, i el seu consell fins a neutral des de vendre.

La venda "permetrà, a més, a la companyia millorar el seu perfil de deute i distribuir un dividend extraordinari, que implica una rendibilitat del 6%, addicional al 4% ordinari del 2022", afegeixen aquests experts.

Renta 4 coincideix que la notícia és positiva per a Merlin per diverses raons. Primer perquè l'import de la venda se situa per sobre de l'esperat; segon, per aquest anunci del dividend extraordinari de 0,67 euros; i tercer, perquè Merlin desinverteix un actiu que des de l'any passat va passar a considerar no estratègic i del que buscava sortir com un dels seus objectius fixats per al 2022. Finalment, la transacció posa en valor la resta d'actius de la companyia, que obté fons addicionals per emprendre el finançament dels diversos desenvolupaments previstos.

contador