• Tècnicament també té un aspecte atractiu
  • El valor es va incorporar a l'IBEX-35 el passat 8 d'agost
melia

Meliá Hotels podria ser la gran sorpresa de l'IBEX-35 els propers mesos. El valor cotitza amb descensos del 8% el 2016, una mica menys que el selectiu, al qual es va incorporar el passat 8 d'agost. Des de llavors puja un 2%, en el que pot ser una avantsala d'un rebot molt més gran. Almenys això és el que esperen els analistes.

  • 11.720,90
  • -1,50%
  • 1,60€
  • 0,00%

Per al consens de Bloomberg, Meliá Hotels és un dels títols imprescindibles per entrar en cartera. El 90,5% dels analistes que segueix la companyia i que incorpora Bloomberg recomana comprar, el 9,5% mantenir i cap aconsella vendre.

Les tres actualitzacions de recomanació registrades al setembre atorguen a l'acció un preu objectiu superior a la seva cotització

El preu objectiu que li donen els experts al grup és de 13,22 euros, fet que suposa un potencial alcista del 19% en comparació dels 11,1 euros actuals. Les tres actualitzacions de recomanació registrades al setembre atorguen a l'acció un preu objectiu superior a la seva cotització. En el cas d'AlphaValue (11,9 euros) i JB Capital Markets (13,4 euros), mentre que Berenberg aconsella mantenir (12 euros).

RESULTATS "DECEBEDORS"

El primer semestre, la companyia hotelera va duplicar el seu benefici fins als 45,2 milions d'euros en comparació de l'exercici anterior. La xifra de negoci va disminuir un 0,44% fins als 856 milions d'euros, mentre que el benefici brut d'explotació (Ebitda) va caure un 17,5% fins als 136,7 milions. Els resultats van ser en general "decebedors", segons els analistes de Bankinter, "després d'un bon començament de l'any", amb un increment de l'Ebitda el primer trimestre del 24%.

Tanmateix, aquests experts també recomanaven comprar en el seu últim informe sobre la companyia, i destacaven el descens del deute en 213 milions d'euros, "amb una significativa millora dels costos financers".

BON ASPECTE TÈCNIC

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, té també una visió positiva del valor, a causa principalment de dues claus. La primera és "el fet que l'última i ràpida correcció, la que va portar el títol (després del Brexit) a marcar un mínim en els 7,13 euros es correspon amb un ajust, al tick, del 61,8% de retrocés de Fibonacci de tota la pujada des dels mínims de 2012 (3,44 euros) fins als màxims de 2015 (13,62 euros)".

El segon detall "els mínims de juny podrien formar part del final de l''ona c' d'un 'abc' corrector. Aquesta fase correctora corregiria tota la pujada (en cinc ones) des dels mínims de 2012 fins als màxims de 2015", afegeix Rodríguez. En el més curt termini, prossegueix l'expert, "veurem si el títol és capaç de confirmar amb comoditat per sobre de la resistència horitzontal que presenta en els 11,30 euros. Per sobre d'aquesta resistència i amb les seves lògiques correccions contra tendència caldria remenar com a escenari més probable la tornada als màxims de 2015 en els 13,62 euros".

contador