ep archivo - cartel de mediaset espana en la sede de telecinco en madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Media For Europe (MFE), matriu italiana de Mediaset Espanya, ha reduït el llindar mínim d'acceptació de l'oferta pública d'adquisició (OPA) que vol llançar sobre el grup audiovisual espanyol fins al 66,15% des del 90% inicial anunciat a mitjans de març.

Així ho ha fet saber la companyia a través de la sol·licitud que ha enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) perquè s'accepti la seva OPA sobre la propietària de canals de televisió com Telecinco i Cuatro.

D'aquesta manera, MFE es conforma a assolir el 85% del capital social de Mediaset España com a mínim a l'oferta pública que ha llançat.

La matriu va anunciar l'OPA a mitjans de març sobre la totalitat de les accions del grup espanyol que no controla, és a dir, el 44,31% dels títols, amb una contraprestació mixta d'1,86 euros en efectiu i 4,5 accions ordinàries A d'MFE, de manera que el preu efectiu total rondaria els 5,60 euros.

La companyia italiana preveu l'admissió de la cotització de les accions que emeti per fer aquest pagament a les borses de valors de Madrid, Barcelona, ​​Bilbao i València, a més de l'Euronext Milan.

MFE també ha confirmat que té previst exercitar el dret de venda forçosa en cas d'arribar al mínim previst per la normativa, cosa que comportaria l'exclusió de negociació de totes les accions de Mediaset de les borses de valors. En aquest cas, la matriu afirma que faria els tràmits el més ràpid possible per començar a cotitzar a Espanya.

"MFE no té previst promoure una oferta d'exclusió i en cas que en un futur MFE o Mediaset Espanya decideixin promoure l'exclusió de negociació de les accions del grup espanyol, la contraprestació haurà d'establir-se en efectiu en la seva totalitat i haurà d'estar justificada mitjançant un informe de valoració”, indiquen.

Noticias relacionadas

contador