ep archivo   cartel mediaset espana en la sede de telecinco en madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Media For Europe (MFE), matriu italiana de Mediaset Espanya, ha llançat una OPA voluntària sobre el 44,31% de capital social de la filial espanyola, segons ha comunicat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La contraprestació mixta consisteix en 1,86 euros en efectiu i 4,5 accions ordinàries A de l'oferent per cada acció de l'empresa espanyola. El preu efectiu de l'oferta rondaria així els 5,6 euros per acció, ja que cadascuna de les accions ordinàries tipus A d'MFE és de 0,83 euros.

A la data d'aquest anunci, MFE és titular d'una participació directa a Mediaset España de 174.402.718 accions representatives del 55,69% del capital social.

Així mateix, l'oferta de compra està condicionada a un llindar mínim d'acceptació del 90% de les accions corresponent a aproximadament el 95,6% del capital total de Mediaset Espanya; així com a l'aprovació pertinent per la Junta d'Accionistes de MFE.

La matriu italiana ha declarat que l'operació proporcionarà un augment del benefici per acció a partir del primer any per als accionistes actuals de Media For Europe i per als accionistes de Mediaset España que acceptin l'oferta.

A més, ha indicat que els accionistes de Mediaset Espanya seran recompensats a través d'una prima del 30,1% sobre el preu mitjà ponderat per volum dels darrers tres mesos; una prima del 25,2% sobre el preu mitjà ponderat per volum del darrer mes; una prima del 12,1% respecte al darrer preu de tancament; i una prima implícita del 59% en comparació amb el valor de mercat del negoci principal de televisió de Mediaset España (sense considerar la participació en ProSiebenSat.1 Media SE i la Caixa).

LA CLAU, LA CONTRAPRESTACIÓ

Aquesta operació ja va ser plantejada el 2019, però llavors no va tenir èxit, com recorden els experts de Banc Sabadell.

"La clau per a l'accionista de Mediaset Espanya estarà, lògicament, en la contraprestació que puguin oferir. Com a referència, a l'OPA anterior oferien l'equivalent a 6,28 euros per acció, encara que en accions. Però el retorn de les dues companyies ha estat negatiu des d'aleshores, i aquesta referència ja no sembla vàlida", apuntaven aquesta setmana des del banc, abans de confirmar-se l'oferta.

Noticias relacionadas

contador